Hizbullah'ın iki numarasından İsrail'e gözdağı

Hizbullah Genel Sekreter Yardımcısı Naim Kasım, Nasrallah'ın yolunda yürümeye devam edeceklerini söylerken İsrail'e de meydan okudu.

O
Onur Çetinkaya Haber Müdürü
YAYINLAMA
30 Eylül 2024 14:08
GÜNCELLEME
30 Eylül 2024 15:18
Hizbullah'ın iki numarasından İsrail'e gözdağı
O
Onur Çetinkaya Haber Müdürü

İsrail ordusunun, 27 Eylül'de Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta Hizbullah'ın ana karargahına düzenlediği saldırıda Hizbullah lideri Hasan Nasrallah öldürüldü.

İsrail saldırıda, özellikle Hizbullah'ın Dahiya bölgesindeki ana merkezini hedef aldı ve en az 80 adet sığınak delici bomba kullanıldı. Bu gelişme, Ortadoğu'da büyük bir gerilimi tetikledi.

Hizbullah Genel Sekreter Yardımcısı Naim Kasım, Nasrallah’ın ölümünün ardından yaptığı açıklamalarda Nasrallah'ın halklar tarafından sevilen bir lider olduğunu ve Filistin davasına bağlılığını vurguladı. 

Kasım, Hizbullah'ın hedeflerinden vazgeçmeyeceğini, bu saldırının örgütü zayıflatamayacağını ve direnişin devam edeceğini belirtti.

Ayrıca, Kasım İsrail'in Lübnan'a geniş çaplı saldırılar düzenlediğini ve sivillere yönelik ağır saldırılar gerçekleştirdiğini iddia etti. Amerika'nın İsrail’e sınırsız destek verdiğini söyleyen Kasım, bu desteğin İsrail’in eylemlerine olanak sağladığını dile getirdi.

Hizbullah'ın yeni genel sekreterini seçme sürecinin yakında başlayacağını belirten Kasım, seçimlerin sorunsuz bir şekilde yapılacağını ve direnişin devam edeceğini söyledi. 

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa