İsrail, Lübnan’ın güneyine saldırdı: 45 ölü, 70 yaralı!

İşgalci terör örgütü ve soykırımcı Siyonist şebeke İsrail, Lübnan’ın güneyine saldırı düzenledi. En az 45 ölü, 70 yaralı var.

DHA
Kaynak DHA
YAYINLAMA
30 Eylül 2024 14:27
GÜNCELLEME
30 Eylül 2024 14:35
İsrail, Lübnan’ın güneyine saldırdı: 45 ölü, 70 yaralı!
DHA
Kaynak DHA

İsrail’in Lübnan’a saldırılarında ölü sayısı 45’e yükseldi

Lübnan Sağlık Bakanlığı, Siyonist işgalci İsrail’in ülkenin güneyine düzenlediği saldırılarda ölen sivil sayısının 45’e, yaralı sayısının ise 70’e yükseldiğini duyurdu. Bakanlık, saldırıların ardından bölgede büyük yıkım yaşandığını belirtti.

Gece boyu devam eden saldırılar

Lübnan Sağlık Bakanlığı, Siyonist şebeke İsrail’in dün geceden bu yana ülkenin güneyine yönelik sürdürdüğü hava saldırıları hakkında bilgi verdi. Yapılan açıklamada, saldırılar sonucunda sivil can kayıplarının ve yaralıların sayısının arttığı vurgulandı. Sidon’un doğusundaki Ain al-Delb bölgesine düzenlenen saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısı 45’e, yaralıların sayısı ise 70’e ulaştı.

Sağlık Bakanlığı’ndan acil müdahale merkezi

Lübnan Halk Sağlığı Bakanlığı, terör örgütü İsrail’in saldırısı sonrası bölgedeki durumu izlemek için Halk Sağlığı Acil Durum Operasyon Merkezi’ni devreye soktu. Bakanlık yetkilileri, saldırıların ardından yaralıların bölgedeki hastanelere sevk edildiğini ve acil müdahalelerin sürdüğünü belirtti.

İran’dan saldırılara tepki

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nasser Kanaani, bebek katili ve soykırımcı İsrail saldırılarının ardından bölgede yaşanan yıkımı gösteren fotoğraflar paylaştı. Kanaani, sosyal medyada yaptığı açıklamada saldırıların bölgedeki sivil halk üzerinde büyük yıkıma yol açtığını vurguladı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa