DEVA Partisi'nde sular ısındı, Babacan'a rakip çıktı!

DEVA Partisi'nin potansiyelinin heba edildiğini belirten Avukat Salih Efe, Ali Babacan'ın koltuğuna gözünü dikti. İşte Salih Efe'nin açıklamaları...

Hakan Öksüz Editör
YAYINLAMA
30 Eylül 2024 14:28
GÜNCELLEME
30 Eylül 2024 15:17
DEVA Partisi'nde sular ısındı, Babacan'a rakip çıktı!
Hakan Öksüz Editör

DEVA Partisi Genel Başkan Adayı Avukat Salih Efe, parti içinde yaşanan güven sorunlarına dair dikkat çeken açıklamalarda bulundu. 

Özellikle mevcut Genel Başkan Ali Babacan'a olan güveninin zamanla zedelendiğini belirten Efe, bu durumun parti teşkilatlarında önemli istifalara yol açtığını vurguladı.

"Parti içindeki yanlışlara sessiz kalındı"

Salih Efe, parti içinde yaşanan krizlere karşı suskun kalınmasının kendisini genel başkan adaylığına yönelttiğini ifade etti. 

"Başka bir adayın çıkıp yanlışlara dur demesini bekledim, ama kimse adım atmadı" diyen Efe, bu süreçte uluslararası hukuk alanındaki tecrübesiyle yanlışlara karşı durmayı amaçladığını söyledi. 

Biat kültürüne karşı olduğunu dile getiren Efe, "Ben sadece Allah'a biat ederim. Yanlış olan şeylere karşı çıkılmalı" ifadelerini kullandı.

Çoğulculuk vurgusu

Parti içindeki demokratik değerlerin yetersiz kaldığını savunan Efe, çoğulculuğun önemine değindi. "DEVA Partisi olarak demokrasiyi, eşitliği ve adaleti savunduğumuzu söylüyoruz, ancak parti içinde bu değerlere yeterince yer verilmiyor" dedi. 

Fikirlerin özgürce ifade edilmesi gerektiğini belirten Efe, son yıllarda birçok kurucu üye, il ve ilçe başkanının istifa ettiğini de hatırlattı.

"Yüzde 12'den 0,35'e indik"

Partinin potansiyelinin heba edildiğini kaydeden DEVA Partisi Genel Başkan Adayı Avukat Salih Efe, şunları söyledi:

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa