Yeni yasama yılı öncesi Kurtulmuş'tan açıklama

TBMM'nin yeni döneme başlaması öncesinde konuşan Kurtulmuş, yeni anayasa vurgusu yaptı, anayasanın ilk 4 madde tartışmalarına değindi.

O
Onur Çetinkaya Haber Müdürü
YAYINLAMA
30 Eylül 2024 14:50
GÜNCELLEME
30 Eylül 2024 15:34
Yeni yasama yılı öncesi Kurtulmuş'tan açıklama
O
Onur Çetinkaya Haber Müdürü

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, "28. Dönem 1. ve 2. Yasama Yılı Değerlendirme Toplantısı"nda yaptığı konuşmada, Türkiye için yeni bir anayasa yapma zorunluluğuna dikkat çekti. 

Kurtulmuş, anayasanın Türkiye'nin gerçeklerine ve milletin ihtiyaçlarına uygun olarak yenilenmesi gerektiğini vurguladı. Ayrıca, mevcut anayasanın ilk dört maddesinin tartışılmasının gereksiz olduğunu, bu konuda TBMM'de temsil edilen partilerin hemen hemen tamamının mutabık olduğunu belirtti.

Kurtulmuş, anayasa çalışmalarının demokratik bir üslup ve geniş katılımla yürütülmesi gerektiğini ifade ederek, sürecin şeffaf ve katılımcı bir şekilde devam etmesinin önemine değindi. Bu bağlamda, sadece siyasi partilerin değil, üniversitelerin, hukuk camialarının ve sivil toplum kuruluşlarının da görüşlerinin alınacağını söyledi.

Yeni anayasa çalışmalarıyla ilgili olarak toplumun tüm kesimlerinin görüşlerinin dikkate alınacağını belirten Kurtulmuş, Türkiye'nin bir ya da birkaç partinin değil, tüm toplumun kabul edebileceği bir "millet sözleşmesine" ihtiyaç duyduğunu dile getirdi.

Meclis faaliyetlerine de değinen Kurtulmuş, yazılı soru önergelerinin yanıtlama oranlarını ve 28. Yasama döneminde iki araştırma komisyonunun faaliyetlerini tamamladığını belirtti. Bu süreçte TBMM'nin, anayasa değişikliği gibi önemli gündemlerle karşı karşıya olduğunu ve kendisinin bu süreçte üzerine düşen sorumlulukları yerine getireceğini ifade etti.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa