Orta Doğu kaynıyor! İran'dan "Savaştan korkmuyoruz" mesajı

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nasır Kenani, ülkesinin savaştan korkmadığını ancak savaş arayışında da olmadığını dile getirdi.

BF
Banu Fırıncılar Muhabir
YAYINLAMA
30 Eylül 2024 15:04
GÜNCELLEME
30 Eylül 2024 15:35
Orta Doğu kaynıyor! İran'dan ''Savaştan korkmuyoruz'' mesajı
BF
Banu Fırıncılar Muhabir

Orta Doğu'da gerilim had safhaya ulaşmış durumda. İsrail'in önce Gazze'de sivil katliamları yapması ve savaş hukukuna aykırı eylemlerde bulunması, daha sonra da Lübnan'ı hava saldırıları ile hedef alması ve ülkenin sınırına askeri yığınak yapması sonucu bölgede kazan kaynıyor. İsrail, Lübnan'da ateşkes için Hizbullah'ın Litani Nehri'nin kuzeyine çekilmesini ve silahsızlandırılmasını istiyor. 

"İsrail'in saldırıları gerilimi artırıyor"

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nasır Kenani, Orta Doğu'daki gergin ortama ilişkin açıklamalar yaptı. Kenani, İsrail tarafından Lübnan'a yönelik gerçekleştirilen saldırıların Orta Doğu'da gerilimi artırdığına dikkat çekti.

Siyonist İsrail rejimi tarafından İran ile ilişkili hedeflere yönelik düzenlenen faaliyetlerin yanıtsız kalmayacağını dile getiren Kenani, İsrail rejiminin İran halkının yanı sıra direniş cephesine ve İran askerlerine yönelik "cinayet" işlediğini ve bu cinayetlere mutlaka uygun bir şekilde yanıt verileceğini söyledi.

"Elimiz kolumuz bağlı beklemeyiz"

Kenani, İran'ın ulusal güvenliğini hedef alan tehditlere gerekli karşılığın verileceğini vurgulayarak, "ülkesinin savaştan korkmadığını ama savaş arayışına da girmediğini" belirtti. Tehditlere karşı eli kolu bağlı beklemediklerini ve bundan sonraki süreçte de beklemeyeceklerini belirten Kenani, İran'ın ulusal güvenliğinin karşısında olanlara eylemlerinin yanıtını mutlaka vereceklerini kaydetti. 

"Ulusal güvenliğimizi sağlayacağız"

Kenani, boş vaatlerde bulunmadıklarını belirtirken "macera arayan işgalcilere verdikleri yanıtlarla onları pişman ettiklerini" aktardı. İran'ın ulusal güvenliğini sağlamak ve müttefiklerini destekleyip korumak üzere yapacağı hamlelerden kimsenin şüphesi olmaması gerektiğini söyleyen Kenani, ülkesi tarafından bölgede vekil güç bulundurulmadığını belirtti. Kenani, İran'ın direniş güçlerine yönelik desteğini sürdüreceğini de kaydetti.

"Ağır bedeller ödendi"

Filistin halkını korumak üzere kimseyi beklemediklerini ifade eden Kenani, İslam Devrimi'nden bu yana ağır bedeller ödediklerini vurguladı. Kenani, İran'ın söylemlerinde dürüst olduğunu belirterek, yanıt vermesi gerekenlerin günümüzde bölgeyi kaos ortamına sürükleyenler olduğunu dile getirdi. 

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa