Seçil Erzan hakkında bir dava daha

Spor camiasını dolandırdığı iddiasıyla yargılanan Seçil Erzan hakkında şikayet üzerine yeni bir dava daha açıldı.

O
Onur Çetinkaya Haber Müdürü
YAYINLAMA
30 Eylül 2024 15:53
GÜNCELLEME
30 Eylül 2024 16:18
Seçil Erzan hakkında bir dava daha
O
Onur Çetinkaya Haber Müdürü

Bankacı olan Seçil Erzan, aralarında  Galatasaraylı eski futbolcular Selçuk İnan, Emre Çolak, Emre Belözoğlu, Arda Turan ile Fernando Muslera'yı  Fatih Terim Fonu adıyla sistem kurup ünlü futbolculardan yüksek kar vaadiyle para topladı.

İstanbul'da geçtiğimiz günlerde  25 milyon dolar ve 7 milyon 384 bin lira dolandırdığı iddia edilen eski banka şube müdürü Seçil Erzan'ın yargılanmasına devam edildi.Erzan hakkında  66 yıldan 216 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi. 

Futbolda fon vurgunu davasında  İstanbul 41. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, Seçil Erzan ve diğer sanıklar hazır bulundu.

Savunmasında, Seçil Erzan, Fatih Terim'den elden aldığı 700 bin doları faiziyle geri ödediğini belirtti. Bu paranın, dostane ilişkilerine dayandığını ve Terim’in kendisine "Bu parayı değerlendirebilirsin" dediğini savundu. Parayı bahçede elden teslim aldığını belirten Erzan, Terim'den fon adı altında hiçbir zaman para almadığını söyledi.

"Paraları başkalarına ödedim"

Erzan, mahkeme başkanının "Fatih Terim'den aldığınız 700 bin doları ne yaptınız?" sorusuna, "Başkalarına faiz olarak ödedim" şeklinde cevap verdi. Ayrıca, Terim'in bankadaki hesap hareketlerinin her zaman onun onayıyla yapıldığını ve hesap hareketlerinin resmi olarak belgelendiğini belirtti.

Dava, dolandırıcılık suçlamaları çerçevesinde devam ediyor ve Erzan'ın savunmasındaki ifadeleri dikkat çekiyor. Özellikle, Fatih Terim ve diğer ünlü isimlerle olan ilişkileri ve yapılan işlemler mercek altına alınmış durumda.

Seçil Erzan'a yeni dava

Seçil Erzan'ın daha önce yargılandığı dosyayla birleştirilmesi talebiyle yeni bir iddianame hazırladı. İş insanı Atilla Baltaş şikayeti üzerine Erzan, 3 milyon dolar dolandırmakla suçlanıyor. İddianame, Seçil Erzan ve Atilla Baltaş arasında geçen mesajlara da yer verildi. Yeni açılan davanın ilk duruşması 4 Ekim’de yapılacak. İddianamede Erzan hakkında nitelikli, dolandırıcılıktan 4 yıldan 13 yıla kadar hapis cezası ile yargılanması isteniyor. 


Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa