159 kişinin öldüğü Cadılar Bayramı izdihamında 3 hapis cezası kararı!

Güney Kore'de 159 kişinin yaşamını yitirmesine neden olan Cadılar Bayramı izdihamında ihmalin bulunduğu belirtilerek üç eski polise hapis cezası verildi.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
30 Eylül 2024 16:27
GÜNCELLEME
30 Eylül 2024 16:52
159 kişinin öldüğü Cadılar Bayramı izdihamında 3 hapis cezası kararı!
AA
Kaynak AA

Güney Kore'de 2022 yılında meydana gelen ve 159 kişinin hayatını kaybettiği Cadılar Bayramı izdihamı nedeniyle üç eski polis memuru, "yetersiz müdahale ve ihmal" gerekçesiyle hapis cezasına çarptırıldı. 

Seul Batı Bölge Mahkemesi tarafından yapılan açıklamada; izdihamın doğal sebeplerden kaynaklanmadığı, polisin gerekli önlemleri almış olması durumunda felaketin önlenebileceği belirtildi.

Mahkemede yargılanan üç eski polisten birine 3 yıl, diğerine 2 yıl, sonuncusuna ise ertelemeli olarak 2 yıl hapis cezası verildi. Kararın gerekçesi olarak, görev alanları olan Itaewon bölgesinde yeterli müdahaleyi yapmamaları ve ihmalkar davranmaları gösterildi.

Cadılar Bayramı izdihamında çok sayıda genç ölmüştü

Olay, 29 Ekim 2022 tarihinde Seul'ün Itaewon semtinde gerçekleştirilen Cadılar Bayramı kutlamaları esnasında meydana gelmişti. Yaklaşık 100.000 kişinin katılım gösterdiği etkinlikte, dört metre genişliğindeki bir sokağa yoğun bir kalabalığın doluşması sonucu izdiham yaşanmış ve 159 kişi yaşamını yitirmişti.

Yetkililer, ölenlerin çoğunun 20'li yaşlarında olduğunu ve 22'sinin yabancı uyruklu olduğunu bildirmişti. Bu trajik olayın ardından Güney Kore Devlet Başkanı Yoon Suk Yeol, ülkede ulusal yas ilan etmiş ancak binlerce kişi hükümeti ve yetkilileri protesto ederek sorumluların istifasını talep etmişti.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa