İtalya’da taraftar gruplarına büyük operasyon: 19 gözaltı

İtalya Birinci Futbol Ligi'nde (Serie A) mücadele eden Inter ve Milan takımlarının taraftar gruplarına yönelik kapsamlı bir operasyon düzenlendi.

BY
Barış Yılmaz Muhabir
YAYINLAMA
30 Eylül 2024 19:13
GÜNCELLEME
30 Eylül 2024 19:44
İtalya’da taraftar gruplarına büyük operasyon: 19 gözaltı
BY
Barış Yılmaz Muhabir

Milano Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, bu sabah erken saatlerde taraftar gruplarının önde gelen üyelerine baskınlar düzenlendi. Operasyon sonucunda 19 kişi gözaltına alındı.

İtalyan ANSA ajansının aktardığı bilgilere göre, operasyon yaklaşık 40 kişiyi hedef alan daha geniş bir soruşturmanın parçası olarak gerçekleştirildi. Baskınlar sırasında bazı adreslerde aramalar yapıldığı da ifade edildi.

Yetkililer, bu operasyonun, taraftar gruplarının organize suç yapılarıyla olası bağlantılarını, şiddet, gasp gibi yasa dışı faaliyetleri ve mafya ile işbirliklerini araştırmayı amaçladığını belirtti. Ayrıca soruşturmanın, Inter ve Milan kulüplerinin bu gruplara yönelik bilet satış politikaları ve olası yasa dışı imtiyazlar konusunda da aydınlatıcı olabileceği kaydedildi.

Soruşturma kapsamında, Inter kulübünün bazı taraftar gruplarına yasa dışı bilet satış yetkileri verdiği ve bu biletlerin yeniden satışından elde edilen gelirlerin mafya bağlantılı örgütlere aktarıldığı iddiası yer aldı. 2019 ve 2020 yıllarına odaklanan bu soruşturmada, bazı telefon dinlemelerinde Inter taraftar grubu liderlerinden Marco Ferdico’nun, Inter’in İstanbul’da oynadığı UEFA Şampiyonlar Ligi finali için kulüp başkanı Giuseppe Marotta’dan 200 bilet talep ettiği de öne sürüldü.

Soruşturmada ayrıca, Inter kulübünün "Curva Nord" olarak bilinen taraftar grubuna çeşitli ayrıcalıklar sağlamak zorunda kaldığı ve bu grubun taleplerine boyun eğdiği iddialarının da bulunduğu belirtildi.

Milan kulübü yetkilileri ise ANSA’ya yaptıkları açıklamada, güvenlik güçleriyle işbirliğine hazır olduklarını ifade ederken, Inter Teknik Direktörü Simone Inzaghi düzenlediği basın toplantısında devam eden soruşturma hakkında yorum yapmaktan kaçındı. Inzaghi, "Kulüp bize devam eden bir soruşturma olduğunu ve bu konuyla ilgili açıklama yapmamamız gerektiğini iletti" şeklinde konuştu.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa