"Partim aday gösterirse" diyen Yavaş'a Özel'den destek geldi

ABB Başkanı Yavaş'ın "partim aday gösterirse her yerde söylüyorum elbette cumhurbaşkanlığına da aday olacağız" açıklamalarına Genel Başkan Özel yanıt verdi

EK
Esra Koçak Editör
YAYINLAMA
30 Eylül 2024 19:24
GÜNCELLEME
30 Eylül 2024 20:38
''Partim aday gösterirse'' diyen Yavaş'a Özel'den destek geldi
EK
Esra Koçak Editör

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Almanya Sosyal Demokrat Parti (SPD) Eş Genel Başkanı Lars Klingbeil ile Ankara’da bir araya geldi. İkili, resmi görüşme öncesinde Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün mozolesi Anıtkabir’i ziyaret etti. Ardından düzenlenen basın toplantısında Özel, gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Mansur Yavaş'ın adaylık açıklamasına yanıt

Toplantıda, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın adaylık konusundaki açıklamaları da ele alındı. Mansur Yavaş’ın, "Ülkede şu anda böyle bir gündem yok. Ancak partim aday gösterirse, her yerde söylüyorum, elbette cumhurbaşkanlığına da aday olacağız ve mutlaka kazanacağız." şeklindeki sözleri hakkında konuşan Özel, bu açıklamayı iki kısma ayırarak değerlendirdi.

"Parti disiplinine vurgu"

Özel, Mansur Yavaş’ın "Partim aday gösterirse" ifadesinin parti disiplinine yapılan önemli bir vurgu olduğunu belirtti. Bu açıklamanın, CHP içerisinde birden fazla aday çıkacağına dair yapılan tartışmaların önünü kapattığını vurgulayan Özel, Yavaş’ın partinin alacağı karara saygı göstermesinin beklendiğini ifade etti.

"Kazanma konusunda mutabakat var"

Özel, Yavaş’ın "Mutlaka kazanacağız" cümlesine de dikkat çekerek, burada bahsedilen partinin CHP olduğunu ve bu ifadenin son derece güçlü bir mesaj taşıdığını söyledi. Ayrıca, CHP’nin adaylık tartışmalarını geride bıraktığını ve tüm partinin belirlenen aday etrafında kenetleneceğini belirtti. "Kazanma konusunda parti içerisinde tam bir mutabakat sağlandı, ve hedef seçimi kazanmaktır." şeklinde konuştu.


Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa