Devlet Tiyatroları yarın perdelerini açıyor

Devlet Tiyatroları 2024-2025 sezonunda 38 yeni oyunla seyirciyle buluşuyor. Bu yıl toplam 622 temsil gerçekleştirilecek.

BY
Barış Yılmaz Muhabir
YAYINLAMA
30 Eylül 2024 19:30
GÜNCELLEME
30 Eylül 2024 19:54
Devlet Tiyatroları yarın perdelerini açıyor
BY
Barış Yılmaz Muhabir

Devlet Tiyatroları (DT), 2024-2025 tiyatro sezonuna güçlü bir başlangıç yaparak izleyicilere zengin bir repertuvar sunmaya hazırlanıyor. Bu sezon, 10'u yerli, 28'i ise çeviri olmak üzere toplam 38 yeni oyun sahnelenecek.

DT'den yapılan açıklamaya göre, 25 ilde bulunan 13 yerleşik sahne ve 12 turne sahnesiyle 29 Eylül itibarıyla sezon açılışını yapacak. Sezonun ilk etabında sahnelenecek yeni oyunlar da belli oldu. Devlet Tiyatroları, 75. yılında müzikaller ve geçen sezonlarda büyük beğeni toplayan kapalı gişe oyunlar da dahil olmak üzere toplam 622 temsille tiyatroseverlerle buluşacak.

Ankara'da sezon 4 yeni oyunla açılıyor

Ankara Devlet Tiyatrosu, bu sezonun açılışında 4 yeni oyunla seyirci karşısına çıkacak. Broadway müzikali "Kan Kardeşler", Willy Russell'in eseri olup Emel Aslan’ın çevirisi ve Ebru Kara’nın rejisiyle Akün Sahnesi’nde sahnelenecek. Ayrıca, Ayşegül Çelik’in kaleme aldığı ve İsmet Numanoğlu’nun yönettiği "Öteki", Çayyolu Cüneyt Gökçer Sahnesi’nde izleyicilere sunulacak.

David Mamet’in yazdığı "Glengarry Glen Ross", Raşit Çelikezer’in yönetmenliğinde Şinasi Sahnesi’nde prömiyer yapacak. Ergin Özdemir’in yönettiği "Cephede Piknik" ise Oda Tiyatrosu'nda sahneye taşınacak.

"Yüzyıllık Destan: Bayrak" 29 Ekim'de prömiyer yapıyor

Ankara Devlet Tiyatrosu ayrıca, 29 Ekim’de sahnelenecek olan "Yüzyıllık Destan: Bayrak" oyunuyla Cumhuriyet Bayramı'na özel bir prömiyer gerçekleştirecek. Haluk Özenç’in yazdığı, Barış Erdenk’in süpervizörlüğünde Sibel Erdenk’in yönettiği oyun, Akün Sahnesi'nde izleyiciyle buluşacak.

İzmir'de "Rembetiko Efsanesi" sahne alıyor

İzmir Devlet Tiyatrosu, Yunan yazar Costas Ferris’in yazdığı "Rembetiko Efsanesi" müzikalini 10 Ekim'de Bornova Bozkurt Kuruç Sahnesi'nde sahneye koyacak. Oyunun yönetmenliğini Murat Çidamlı üstleniyor.

Diğer şehirlerdeki yeni yapımlar

İstanbul Devlet Tiyatrosu’nda Barış Erdenk’in yönettiği "Lysistrata", Mecidiyeköy Büyük Sahne’de izleyiciyle buluşacak. Ayrıca, "Ebedi Barış", Yunus Emre Bozdoğan’ın rejisiyle Üsküdar Tekel Sahnesi'nde tiyatroseverlerin beğenisine sunulacak.

Bursa’da William Shakespeare’in "Richard: Güller Savaşı" oyunu Ahmet Vefik Paşa Sahnesi’nde 15 Ekim’de prömiyer yapacak. Ayrıca, Süheyla Elbaş’ın yönettiği "Mükemmel Partner" ise Bursa Oda Tiyatrosu’nda 24 Ekim'de sahnelenecek.

Adana Devlet Tiyatrosu'nda Yavuz Turgul'un yazdığı "Şekerpare", Sabri Özmener'in yönetmenliğinde 8 Ekim’de Ramazanoğlu Sahnesi'nde izleyici karşısına çıkacak.

Trabzon Devlet Tiyatrosu, Joe Masteroff’un yazdığı "Hayat Bir Kabaredir" müzikalini Barış Arman rejisiyle sahneleyecek. Diyarbakır Devlet Tiyatrosu ise "Kuru Gürültü" adlı müzikal oyunla 3 Ekim'de perdelerini açacak.

Antalya Devlet Tiyatrosu, "Mutlu Son" isimli müzikali Haşim İşcan Kültür Merkezi'nde sahneye koyacak. Erzurum Devlet Tiyatrosu, "Dokuz Beş Müzikali" ile yeni sezonu açarken, "Don Kişot" çocuk oyununu da sahneye taşıyacak.

Türkiye'nin farklı illerinde sanatseverlerle buluşacak oyunlar

Sivas, Van, Konya ve Kayseri’de de sezon boyunca pek çok oyun sahnelenecek. Sivas Devlet Tiyatrosu, "Şark Dişçisi" ve "Tebeşir Ağacı" ile sezona merhaba diyecek. Van Devlet Tiyatrosu, "Gelin-Kaynana" adlı oyunu sahneleyecek. Kayseri’de ise "Keşanlı Ali Destanı" müzikal oyunu 10 Ekim’de prömiyer yapacak.

Devlet Tiyatroları, bu sezon zengin repertuvarıyla tiyatroseverlere unutulmaz bir deneyim yaşatmayı hedefliyor.


Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa