Lohusa eşini 17 yerinden bıçaklayan sanığa ağırlaştırılmış müebbet

Vatfa Ecevit doğum yaptığı gün eşi Mehmet Şiyar Ecevit tarafından 17 yerinden bıçaklanarak öldürüldü. Mahkeme katil kocaya indirimsiz ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi.

DHA
Kaynak DHA
YAYINLAMA
30 Eylül 2024 19:58
GÜNCELLEME
30 Eylül 2024 20:43
Lohusa eşini 17 yerinden bıçaklayan sanığa ağırlaştırılmış müebbet
DHA
Kaynak DHA

Mardin'in Artuklu ilçesine bağlı Dara Mahallesi'nde, 21 Ocak akşamı meydana gelen olayda Mehmet Şiyar Ecevit (28), hastaneden yeni taburcu olan eşi Vatfa Ecevit’i (25) 17 yerinden bıçaklayarak öldürdü. Mardin Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 19 Ocak'ta bir kız çocuğu dünyaya getiren Vatfa Ecevit, taburcu edildikten sonra evine döndü. Ancak eve geldikten kısa süre sonra eşiyle tartışmaya başladı. Mehmet Şiyar Ecevit, tartışma sırasında eşine defalarca bıçakla saldırdı. Bu sırada araya girmeye çalışan annesi de elinden yaralandı.

Vatfa Ecevit, olay yerine çağrılan ambulansla hastaneye kaldırıldı, ancak tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. İki çocuk annesi genç kadının cenazesi otopsi işlemlerinin ardından Dara Mahallesi’nde toprağa verildi. Saldırının ardından gözaltına alınan Mehmet Şiyar Ecevit tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Sanık savunmasında uyuşturucu kullandığını iddia etti

Mehmet Şiyar Ecevit hakkında "Eşe karşı kasten öldürme" suçundan dava açıldı. Mardin 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın ikinci duruşmasında sanık, olay anında uyuşturucu etkisi altında olduğunu iddia ederek, “Hiçbir savunmam yok, bilinçli yapmadım. Adli Tıp Kurumu'na sevkimi istiyorum. Gözlerim görmüyor, doğuştan bu şekildeyim ve ihtiyaçlarımı karşılayamıyorum. Yüce yargıdan af diliyorum. Cezam ne ise çekmeye hazırım. Haddinden fazla uyuşturucu kullandım, cinnet geçirdim. 3-4 bıçak vurduğumu hatırlıyorum” dedi.

Ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi

Savcının mütalaasını sunduğu duruşmada mahkeme, sanık Mehmet Şiyar Ecevit’e "Eşe karşı kasten öldürme" suçundan indirimsiz ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi. Kararın ardından Mardin Barosu Kadın Hakları Merkezi Başkanı Avukat Seher Acay, bir kadın cinayeti davasının sona erdiğini belirterek, “Sanık, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası aldı ve herhangi bir indirim uygulanmadı” açıklamasını yaptı.

Bu karar, mahkemede aile içi şiddet ve kadın cinayetleri konusunda örnek teşkil edecek nitelikte önemli bir gelişme olarak kaydedildi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa