Erdoğan: "28 Şubat zihniyetini horlatmaya çalışıyorlar"

Kabine toplantısı sonrası konuşan Erdoğan, "28 Şubat zihniyetini, başörtülü, çarşaflı, sakallı, cübbeli diyerek yeniden horlatmaya çalışıyorlar" dedi.

EK
Esra Koçak Editör
YAYINLAMA
30 Eylül 2024 20:02
GÜNCELLEME
30 Eylül 2024 20:45
Erdoğan: ''28 Şubat zihniyetini horlatmaya çalışıyorlar''
EK
Esra Koçak Editör

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yaklaşık dört saat süren Kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamalarda birçok önemli konuya değindi. Erdoğan, Diyanet Teşkilatına yönelik eleştirilerden, ülkenin adalet sistemine kadar birçok başlığı gündeme getirdi.

Diyanet teşkilatına yönelik eleştiriler

Erdoğan, son yıllarda Diyanet Teşkilatına yönelik sinsi bir kampanya yürütüldüğünü belirtti. Özellikle 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında bu kuruma karşı eleştirilerin arttığını ifade eden Erdoğan, 28 Şubat döneminde yaşanan faşizan yaklaşımların tekrar gündeme getirildiğini söyledi. Başörtülü, sakallı, cübbeli insanlara yönelik ayrımcılığın yeniden canlandırılmaya çalışıldığını belirten Erdoğan, bu yaklaşımlara karşı tavır alacaklarını vurguladı.

"Devlet tüm milletindir"

Erdoğan, devletin hiçbir ayrım yapmadan tüm milletin olduğunu ifade ederek, geçmişte vatandaşların yaşam tarzları nedeniyle devletin bazı kurumlarına giremediği dönemlerin sona erdiğini belirtti. Başörtüsü ve kılık kıyafet nedeniyle yapılan ayrımcılığın artık tarihe karıştığını söyleyen Erdoğan, bu tür uygulamalara yeniden izin verilmeyeceğini kaydetti.

Adalet sistemine yönelik çalışmalar

Adalet sisteminde yapılan iyileştirmelere de değinen Erdoğan, hakim ve savcı sayısının 25 bine ulaştığını belirtti. 2023 yılında uygulamaya koyulan "yardımcılık" sistemiyle hakim ve savcıların daha donanımlı yetiştirilmesinin hedeflendiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan  bağımsız ve adil bir yargı sistemi için çalışmaların devam ettiğini vurguladı.

Güvenlik güçlerine destek

Cumhurbaşkanı Erdoğan, güvenlik güçlerinin ülkenin emniyeti ve huzuru için fedakarca çalıştığını belirterek, Emniyet ve Jandarma teşkilatlarına sağlanan yeni araçların özellikle asayiş ve trafik hizmetlerinde büyük kolaylık sağlayacağını ifade etti. Erdoğan, güvenlik güçlerinin hukuka uygun şekilde görevlerini icra etmeleri gerektiğini söyledi.

Küresel Diplomasi ve Türkevi

Erdoğan, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu için New York'a yaptığı ziyarette önemli görüşmeler gerçekleştirdiğini belirtti. Birleşmiş Milletler'in karşısındaki Türkevi binasının küresel diplomasinin merkezi haline geldiğini söyleyen Erdoğan, bu binanın 85 milyon Türk vatandaşının iftihar vesilesi olduğunu vurguladı. 

Erdoğan, küresel barış ve güvenliğin sadece birkaç ülkenin eline bırakılamayacağını ifade ederek, "Dünya beşten büyüktür" mesajını tekrarladı.

İsrail ve Lübnan Savaşı

New York’taki temasları sırasında İsrail’in Lübnan’a yönelik saldırılarına dikkat çeken Erdoğan, Lübnan halkına destek verdiklerini ve tıbbi yardımların bölgeye ulaştırıldığını söyledi. İsrail’in saldırılarına karşı uluslararası toplumun harekete geçmesi gerektiğini belirten Erdoğan, özellikle İslam dünyasının bu konuda daha güçlü bir tavır alması gerektiğini ifade etti.

Fahiş Fiyatlarla Mücadele

Erdoğan, toplantıda fahiş fiyat artışlarına karşı alınan tedbirlerin masaya yatırıldığını ve bu konuda denetimlerin sıkılaştırılacağını belirtti. Özellikle temel ihtiyaç maddelerinde yapılan fırsatçılığa karşı kararlı olduklarını ifade eden Erdoğan, fiyatlarda yaşanan köpüğün yavaş yavaş ortadan kalktığını söyledi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa