İsrail, Hizbullah'a ait depoları ve hedefleri vurmaya devam ediyor

İsrail ordusu, Lübnan'daki tek havalimanı olan Uluslararası Refik Hariri Havalimanı yakınındaki Hizbullah’a ait uçaksavar füze deposunu vurduğunu duyurdu.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
30 Eylül 2024 21:08
GÜNCELLEME
30 Eylül 2024 21:22
İsrail, Hizbullah'a ait depoları ve hedefleri vurmaya devam ediyor
AA
Kaynak AA

İsrail ordusundan yapılan yazılı açıklamada, Lübnan'da Hizbullah'a ait olduğu iddia edilen bir uçaksavar deposunun hedef alındığı bildirildi. Saldırının, başkent Beyrut'taki Uluslararası Refik Hariri Havalimanı’na yalnızca 1,5 kilometre uzaklıkta bulunan bir bölgede gerçekleştiği belirtildi.

İsrail'in son günlerdeki saldırıları

İsrail savaş uçakları, son birkaç gün içinde Hizbullah’ın hava savunma sistemlerine ait olduğu iddia edilen başka tesisleri de vurdu. İsrail ordusu, Hizbullah’la 8 Ekim 2023’ten bu yana kontrollü çatışmaların sürdüğünü, özellikle Lübnan'ın güneyinde ve Bekaa ile Baalbek bölgelerinde yoğun hava saldırıları düzenlediğini açıkladı.

Ölü sayısı 1217'ye ulaştı

Lübnan makamlarından alınan bilgilere göre, 17 Eylül'de Hizbullah’ın iletişim cihazlarının imha edilmesinden bu yana, İsrail saldırılarında 1217 kişi hayatını kaybetti. Ölenlerin 104'ünün çocuk, 194'ünün ise kadın olduğu açıklandı. Saldırılarda en dikkat çeken gelişmelerden biri de, Hizbullah lideri Hasan Nasrallah’ın 27 Eylül’de Beyrut’a düzenlenen hava saldırısında öldürülmesi oldu.

Hizbullah'ın karşı saldırıları

Hizbullah, İsrail’e yönelik roket ve füze saldırılarıyla karşılık veriyor. İsrail tarafında özellikle askeri üslerin hedef alındığı bu saldırılarda büyük çaplı bir hasar bildirilmedi. Ancak çatışmaların giderek şiddetlenmesi, bölgede gerilimi artırmaya devam ediyor.

Göç dalgası sürüyor

İsrail'in yoğun bombardımanı nedeniyle Lübnan içinde yüz binlerce kişi evlerini terk etmek zorunda kaldı. Ülkenin güney bölgelerinden başkent Beyrut ve kuzey kesimlere doğru büyük bir göç dalgası yaşanırken, on binlerce kişi de Suriye’ye sığındı.


Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa