Altın madalyalı Vali Çiftçi, 42'nci kez kan bağışında bulundu

Kızılay tarafından yaptığı kan bağışları nedeniyle altın madalya ve berat ile ödüllendirilen Erzurum Valisi Çiftçi, 42'nci kez kan bağışında bulundu

DHA
Kaynak DHA
YAYINLAMA
30 Eylül 2024 21:37
GÜNCELLEME
30 Eylül 2024 21:37
Altın madalyalı Vali Çiftçi, 42'nci kez kan bağışında bulundu
DHA
Kaynak DHA

Erzurum’un Çat ilçesinde düzenlenen kan bağışı kampanyasına katılan Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, 42. kez kan bağışında bulundu. Geçtiğimiz yıl Kızılay tarafından altın madalya ve beratla ödüllendirilen Vali Çiftçi, kan bağışını sürdüreceğini belirtti.

Vali Çiftçi'den kan bağışına destek

Vali Mustafa Çiftçi, Çat ilçesinde düzenlenen kan bağışı kampanyasına destek vermek amacıyla ilçeye giderek Kaymakam İrem Baha Yağan’ı ziyaret etti. Ziyaretin ardından kan bağışı kampanyasının yapıldığı alana geçen Çiftçi, bağış sürecine katılmak için gerekli formu doldurup tahlillerini yaptırdı. 42. kez kan bağışı yapan Vali Çiftçi, bu önemli eylemi Allah’ın verdiği sağlık ve ömür boyunca devam ettireceğini ifade etti.

"Kan bağışı hayat kurtarır"

Kan bağışının önemine değinen Vali Çiftçi, "İnancımız gereği kan bağışlamak çok önemli. Bir insanın hayatını kurtarmak, bütün insanlığın hayatını kurtarmak gibidir" dedi. Kızılay’ın topladığı her ünite kanın üç kişinin hayatını kurtarma potansiyeline sahip olduğunu belirten Çiftçi, teknolojinin ne kadar gelişmiş olursa olsun kanın yalnızca insandan temin edilebileceğini vurguladı. Kanın sürekli bir ihtiyaç olduğunu söyleyen Çiftçi, her gün kana ihtiyaç duyan birçok insanın bulunduğunu ve bu ihtiyaçların karşılanabilmesi için sürekli bağış yapılması gerektiğini belirtti.

Şükrün eda edilmesi

Vali Çiftçi, sağlıklı olmanın şükrünü kan bağışı yaparak eda etmek gerektiğini ifade ederek, "Cenab-ı Hak bizlere sağlık, mal ve mülk verdiyse, bunların şükrünü başkalarına yardım ederek göstermeliyiz" dedi.

Vali Çiftçi, kan bağışı noktalarında görev yapan personelle de kısa bir süre sohbet ederek, gösterdikleri özverili çalışmalardan dolayı teşekkür etti.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa