Sinan Ateş'in eşinden çarpıcı açıklamalar: Asıl azmettiriciler dışarda

Ankara'da öldürülen Ülkü Ocakları eski Genel Başkanı Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş, "asıl yargılanması gereken azmettiriciler, gerçek katiller dışarda" dedi.

DHA
Kaynak DHA
YAYINLAMA
30 Eylül 2024 21:57
GÜNCELLEME
01 Ekim 2024 00:36
Sinan Ateş'in eşinden çarpıcı açıklamalar: Asıl azmettiriciler dışarda
DHA
Kaynak DHA

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sinan Ateş, 30 Aralık 2022 tarihinde Ankara’nın Çankaya ilçesindeki Çukurambar semtinde uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmişti. Ateş’in öldürülmesine ilişkin tutuklu 12 sanığın yargılanmasına Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesi’nce Sincan Cezaevi Kampüsü’nde bugün devam edildi. 

Sinan Ateş’in cinayet davasının duruşmasının ardından eşi Ayşe Ateş, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Ayşe Ateş, davanın beklendiği gibi devam ettiğini belirterek, "Beklediğimiz şekilde ilerliyor, dava halen sürüyor. Ancak davayı hızla kapatmaya çalıştıklarını hissediyoruz. Şu an yargılananlara ceza verilecek ve belki de yarın dava sona erecek. Fakat bizim için ne kadar ağır ceza verilirse verilsin tatmin edici olmayacak. Çünkü gerçek katiller, azmettiriciler hala dışarıda serbestçe dolaşıyor. Ayrıca 17 kişilik başka bir dosya daha mevcut ve o dosya da devam ediyor. Mücadelemiz sürecek. Ümidimiz, bu dosyanın da hızla sonuçlanması ve gerçek azmettiricilerin adil şekilde yargılanması" dedi.

Kılıçdaroğlu: "Asıl failler gizleniyor"

Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da davayla ilgili olarak gerçek sorumluların yargı önüne çıkarılması gerektiğini vurguladı. Kılıçdaroğlu, "Ayşe kardeşimiz üzülmesin, adalet yerini bulana kadar mücadeleye devam edeceğiz. Gerçek katiller, yani bu cinayeti planlayanlar açığa çıkana kadar bu dava peşini bırakmayacağız. Bu sadece benim görevim değil, ülkedeki 85 milyon insanın ortak sorumluluğudur. Medya da bu konuda görevini yapıyor ancak dosyanın karartılmaya çalışıldığını görüyoruz. Gerçek sorumluların kim olduğunu herkes biliyor ve bu kişilerin yargı önüne çıkarılması gerekiyor. Türkiye'nin, Sinan Ateş’in ölümüne neden olanların kim olduğunu öğrenmesi şart" ifadelerini kullandı.

Davutoğlu: "17 kişilik dosya neden ayrıldı?"

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ise davanın münferit bir olay olarak değerlendirilmemesi gerektiğini belirtti. Davutoğlu, "Neden 17 sanıklı dosya bu davadan ayrıldı? O dosyada bu cinayete ilişkin kritik soruların cevabı olabilecek isimler var. Maktul yakınlarının avukatları bu dosyaların birleştirilmesini talep etse de talepler reddediliyor. Sinan Ateş cinayeti aydınlatılmadıkça bu tür çetelerin faaliyetleri durdurulamaz" şeklinde konuştu.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa