İsrail saldırılarından kaçan Lübnanlılar Türkiye'ye sığınıyor

Lübnan'a İsrail tarafından yapılan saldırılar, buradaki yüzlerce Lübnanlının evlerini terk etmelerine neden oldu. Yüzlerce Lübnanlı Türkiye'ye gelmeye başladı.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
30 Eylül 2024 22:43
GÜNCELLEME
30 Eylül 2024 22:50
İsrail saldırılarından kaçan Lübnanlılar Türkiye'ye sığınıyor
AA
Kaynak AA

İsrail’in hava saldırılarından kaçan yüzlerce Lübnan vatandaşı, pazartesi günü İstanbul’a geldi. Saldırılardan etkilenen bazı Lübnanlılar, yaşadıkları travmaya rağmen kısa süre içinde evlerine dönmeyi umut ettiklerini dile getirdi.

İsrail saldırıları can kaybını artırıyor

Lübnan hükümetinin açıklamalarına göre, İsrail’in iki haftadır başkent Beyrut ve çeşitli bölgelere düzenlediği hava saldırılarında, Hizbullah komutanlarının yanı sıra en az 1.000 kişi hayatını kaybetti. Reuters’ın haberine göre, savaştan kaçan Lübnanlılar Türkiye’ye gelmeye başladı. Middle East Airlines, bugün Beyrut’tan İstanbul’a olan tüm uçuşlarının dolduğunu açıkladı.

"Durum çok kötü"

Beyrutlu Aref Arhad, Middle East Airlines ile İstanbul’a geldikten sonra yaşadıklarını anlattı. Arhad, "Lübnan'daki durum çok kötü. Şiddet dramatik bir şekilde arttı, Beyrut'ta sürekli bombalamalar oluyor. Gece boyunca askeri uçakların sesini duyuyoruz” dedi. 33 yaşındaki Arhad, şartların iyileşmesi halinde birkaç gün içinde Beyrut’a dönmeyi umut ettiğini belirtti.

"Stresle yaşamak istemiyoruz"

İstanbul’a gelen bir diğer Lübnanlı, gazeteci Lina Diab, yaşadığı bölgenin henüz güvenli olduğunu, ancak tedbir amacıyla ayrılmayı tercih ettiğini ifade etti. Diab, "Stres altında yaşamak istemiyoruz, bu yüzden İstanbul’da kalıp gelişmeleri izlemeyi tercih ettim. Umarım yakında Lübnan’a döneriz" dedi.

Öte yandan, Türk Hava Yolları ve Pegasus Havayolları, önümüzdeki günlerde Beyrut’a yapacakları uçuşları iptal etti.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa