İsrail, "boşaltın" uyarısının hemen ardından Beyrut'u vurmaya başladı

İsrail, "boşaltın" uyarısının hemen ardından Beyrut'u vurmaya başladı

EK
Esra Koçak Editör
YAYINLAMA
01 Ekim 2024 00:26
GÜNCELLEME
01 Ekim 2024 01:23
İsrail, ''boşaltın'' uyarısının hemen ardından Beyrut'u vurmaya başladı
EK
Esra Koçak Editör

İsrail Ordu Sözcüsü Avichay Adraee'nin X sosyal medya platformundan yaptığı "boşaltın" açıklamasından kısa süre sonra hava saldırıları başladı.

İsrail savaş uçakları tarafından hava saldırıları, başkent Beyrut'un güneyinde Hizbullah'ın kalesi olarak görülen Dahiye bölgesindeki El-Leyleki, Haret Hireyk ve Burc el-Baracine mahallelerini hedef aldı.

Can kaybı ya da maddi hasara ilişkin henüz bilgi bulunmuyor.

Haritaların kullanıldığı paylaşımda, İsrail ordusunun haritada bulunan binalar ve yakınlarında oturanların bulundukları yeri boşaltmaları ve oradan en az 500 metre uzaklaşmalarını isteyen Adraee, "ailelerinizin selameti için söz konusu yerlerdeki binaları boşaltmanız gerekiyor" ifadelerine yer verdi.

İsrail kabinesinden bir sonraki aşama için onay

İsrail medya kaynakları İsrail kabinesinin, Lübnan'daki operasyonun bir sonraki aşamasını onayladığını açıkladı.

The Jerusalem Post'un haberine göre İsrail'in siyasi-güvenlik kabinesinin bakanları, yaptıkları toplantıda Lübnan'daki operasyonun bir sonraki aşamasını resmi olarak onayladı.

İsrail ordusu, İsrail kabinesinin Lübnan'daki operasyonun bir sonraki aşamasını resmi olarak onaylaması sonrası Hizbullah'ın tesis olarak kullandığı binaları vurmaya başlarken saldırılardan 1 saat önce bölgenin tahliye edilmesi için uyarılarda bulunmuştu.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa