İsrail'den Lübnan'a işgal saldırıları...

İsrail ordusu, Lübnan'ın güneyinde karadan işgal saldırılarına başladı. Ayrıca İsrail'in Suriye Şam'a da hava saldırısı düzenlediği iddia edildi...

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
01 Ekim 2024 05:30
GÜNCELLEME
01 Ekim 2024 05:30
İsrail'den Lübnan'a işgal saldırıları...
AA
Kaynak AA

İsrail ordusu, Lübnan'daki belirli noktalara kara saldırıları düzenlediğini duyurdu.

"Kuzeyin Okları Operasyonu" Başladı

İsrail ordu sözcüsü Daniel Hagari'nin yaptığı yazılı açıklamaya göre, İsrail ordusu Lübnan'ın güneyinde, Hizbullah'ın altyapısına yönelik sınırlı ve yoğun kara saldırılarına başlamış durumda. Saldırılara İsrail hava kuvvetleri ve topçu birlikleri de destek veriyor.

Gazze'deki Çatışmalarla Eşzamanlı

Açıklamada, "Kuzeyin Okları Operasyonu" adı verilen bu harekâtın, Gazze'deki çatışmalarla eşzamanlı olarak devam edeceği ve duruma göre operasyonun sürdürüleceği belirtildi.

Mezze Bölgesinde Askeri Noktalara Saldırı

Suriye'deki Beşşar Esed rejimi, İsrail'in başkent Şam'a yönelik hava saldırısı gerçekleştirdiğini iddia etti.

Suriye’nin resmi haber ajansı SANA’ya göre, İsrail güçleri, Şam'ın Mezze bölgesindeki birden fazla askeri hedefi vurdu. Rejim ordusunun hava savunma sistemlerinin, bu saldırıya karşılık verdiği ileri sürüldü.

Esed Rejimine Yakın Hesaplardan İddialar

Rejime yakın sosyal medya hesapları, İsrail’in Şam’ın güneyindeki Esed köyleri, Kudsayya banliyösü ve Dimas mahallelerinde bulunan askeri noktalara saldırılar düzenlediğini öne sürdü. Ancak, İsrail’den bu saldırılara dair henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

İsrail’in Suriye’deki Saldırıları

Suriye'nin Şam ve kırsal bölgelerinde, Suriye ordusunun yanı sıra İran destekli milisler ve Lübnan Hizbullah unsurlarının da konuşlandığı biliniyor. İsrail, Suriye'deki iç savaşın başladığı 2011'den bu yana, İran destekli gruplara ve Suriye ordusuna ait askeri hedeflere yönelik saldırılar düzenliyor.

İsrail ordusu, Akdeniz semalarında bir insansız hava aracını (İHA) düşürdüğünü duyurdu.

Akdeniz Üzerinde İHA Düşürüldü

Ordunun açıklamasına göre, İsrail'in orta kesiminden birkaç kilometre açıkta, Akdeniz semalarında seyreden bir İHA etkisiz hale getirildi. Olayla ilgili detaylar paylaşılmadı.

Lübnan'dan Roket Saldırısı

Ayrıca İsrail ordusu, Lübnan'dan kuzeydeki Meron bölgesine 10 roket atıldığını bildirdi. Roketlerden bazılarının savunma sistemleri tarafından düşürüldüğü, geri kalanların ise açık araziye isabet ettiği belirtildi. Olayda herhangi bir yaralanma veya can kaybı yaşandığına dair bilgi verilmedi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa