Suriye'nin başkenti Şam'da üst üste patlamalar

Suriye'nin başkenti Şam'da üst üste patlamalar meydana geldi. Suriye medyası İsrail'in saldırılar gerçekleştirdiğini duyurdu...

EM
Erhan Meyveci Editör
YAYINLAMA
01 Ekim 2024 06:10
GÜNCELLEME
01 Ekim 2024 06:10
Suriye'nin başkenti Şam'da üst üste patlamalar
EM
Erhan Meyveci Editör

Suriye medyası, İsrail’in başkent Şam’a gece saatlerinde hava saldırıları düzenlediğini duyurdu. Rejimin resmi haber ajansı SANA, yerel saatle 2.51'de yaptığı açıklamada, "Hava savunma sistemlerimiz bu gece üçüncü kez düşman hedeflere karşı koyuyor." ifadelerini kullandı.

Hava Saldırıları Detayları

SANA'nın askeri bir kaynağa dayandırdığı başka bir haberde ise İsrail'in, gece saat 2.05'te savaş uçakları ve insansız hava araçları (dronlar) ile saldırılar düzenlediği belirtildi. Hava savunma sistemlerinin bu saldırılara karşılık verdiği ve birçok füze ile dronun düşürüldüğü öne sürüldü. Saldırılarda 3 sivilin hayatını kaybettiği, 9 kişinin ise yaralandığı ve bölgede ciddi maddi hasar oluştuğu bildirildi.

Medya Mensubu Hayatını Kaybetti

Suriye rejimi medyası, saldırılarda Suriye Devlet Televizyonu’nda çalışan sunucu Safa Ahmed’in yaşamını yitirdiğini duyurdu. Mezze bölgesinde çıkan yangın da yerel haberlerde dikkat çekti.

İsrail’in Önceki Saldırıları

İsrail, Mezze bölgesinde bulunan İran’ın Şam Büyükelçiliği’ni daha önce, 1 Nisan’da hedef almış ve bu saldırıda 7 İranlı yetkili, iki general de dahil olmak üzere ölmüştü. Rejim yanlısı sosyal medya hesapları ise İsrail’in, Şam’ın güneyindeki bazı askeri noktaları hedef aldığını öne sürdü.

İran ve Hizbullah Hedefleri

Şam ve çevresindeki bölgelerde Suriye ordusunun yanı sıra İran destekli milisler ve Hizbullah unsurları bulunuyor. İsrail, Suriye’deki iç savaşın başlamasından bu yana, zaman zaman İran destekli grupları ve Suriye ordusuna ait askeri noktaları hedef alıyor.

İsrail saldırılara ilişkin henüz bir açıklama yapmadı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa