İsrail'in son 24 saatteki saldırılarında onlarca kişi öldü

İsrail'in son 24 saatte Lübnan'a yönelik saldırılarında onlarca kişinin öldüğü bilgisi verildi. İsrail ayrıca Gazze'ye de saldırmaya devam etti...

EM
Erhan Meyveci Editör
YAYINLAMA
01 Ekim 2024 08:10
GÜNCELLEME
01 Ekim 2024 08:10
İsrail'in son 24 saatteki saldırılarında onlarca kişi öldü
EM
Erhan Meyveci Editör

İsrail'in son 24 saat içinde Lübnan'a düzenlediği saldırılarda 95 kişinin hayatını kaybettiği, 172 kişinin de yaralandığı bildirildi. Lübnan Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, saldırıların özellikle ülkenin güneyindeki köy ve kasabalar, Bekaa, Baalbek ve başkent Beyrut'u hedef aldığı belirtildi.

Saldırılar, Lübnan genelinde büyük yıkıma yol açarken, sivillerin de ciddi şekilde etkilendiği ifade edildi. Sağlık yetkilileri, durumu ağır olan yaralılar için acil tedavi çalışmalarının devam ettiğini kaydetti. Saldırılar, bölgede tansiyonun yükseldiği bir dönemde gerçekleşti.

Gazze'ye saldırılar da devam ediyor

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne düzenlediği son saldırılarda 19 Filistinlinin hayatını kaybettiği bildirildi. Filistin haber ajansı WAFA'nın aktardığı bilgilere göre, Nusayrat Mülteci Kampı'nda Ebu Ataya ve Ebu Şumeys ailelerinin evlerine yönelik saldırılarda, aralarında çocukların da bulunduğu 13 kişi yaşamını yitirdi.

Ayrıca, İsrail ordusu, Gazze kentinin doğusundaki Et-Tuffah Mahallesi'nde yerinden edilenlerin sığındığı "Eş-Şucaiyye" okuluna da saldırı düzenledi. Sağlık kaynaklarına göre, bu saldırıda ilk belirlemelere göre 6 kişi hayatını kaybetti.

Bölgedeki saldırılar, sivil kayıpların artmasına neden olurken, durumun endişe verici olduğu vurgulandı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa