İsrail, Lübnan'ı vuruyor: Aynı aileden 10 kişi hayatını kaybetti

İsrail tarafından Lübnan'ın güneyindeki bir eve yönelik gerçekleştirilen saldırı sonucunda aynı aileden 10 kişi hayatını kaybetti.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
01 Ekim 2024 08:50
GÜNCELLEME
01 Ekim 2024 09:03
İsrail, Lübnan'ı vuruyor: Aynı aileden 10 kişi hayatını kaybetti
AA
Kaynak AA

İsrail; Gazze, Lübnan ve Suriye'yi hedef almaya ve sivilleri öldürmeye devam ediyor. Orta Doğu'yu kan gölüne çeviren İsrail, son olarak Lübnan'a kara harekatı başlattı. İsrail tarafından Lübnan'ın güneyine yönelik gerçekleştirilen saldırıda aynı ailenin 10 üyesinin yaşamını yitirdiği ve 5 üyesinin yaralandığı bildirildi.

İsrail sivilleri öldürmeye devam ediyor

Lübnan resmi haber ajansı NNA'nın haberine göre; İsrail'e ait savaş uçakları, güney Lübnan'daki Ed-Davudiye beldesinde bir evi hedef alarak bombaladı. Saldırıda ölenler arasında çocukların da bulunduğu, yaralıların ise hastaneye kaldırıldığı aktarıldı.

8 Ekim 2023 tarihinden beri İsrail ile Hizbullah arasındaki gerginliğin kontrollü çatışmalar ile sürdüğü biliniyor. Bu süreçte İsrail ordusu, özellikle 23 Eylül'de Lübnan'ın güneyindeki kentler ve Bekaa ile Baalbek bölgelerine yönelik yoğun hava saldırıları gerçekleştirdi.

Bu saldırılarda, Lübnan makamlarına göre, çok sayıda sivil kayıp yaşandı. 17 Eylül'den itibaren Hizbullah’a ait iletişim cihazlarının vurulmasından sonra çatışmalar daha da şiddetlendi ve bu süreçte 1273 kişi yaşamını yitirdi. Ölen 1273 kişi arasında 104 çocuk ve 194 kadın olduğu belirtildi.

27 Eylül'de Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ın İsrail tarafından Beyrut'a yönelik gerçekleştirdiği hava saldırılarında öldürülmesi dünya genelinde büyük yankı uyandırdı. Hizbullah ise liderinin öldürülmesine karşılık İsrail'e roket ve füzelerle saldırmaya başladı. İsrail, Hizbullah'ın düzenlediği saldırılarda önemli bir hasar oluşmadığını ileri sürdü.

İsrail'in peş peşe düzenlediği bombardımanlar sonucunda Lübnan'da büyük bir göç hareketinin başladığı ve güney kesimlerden başkent Beyrut'a ve kuzeye doğru kitlesel göçlerin devam ettiği görülüyor. On binlerce kişinin ise Suriye'ye sığındığı aktarılıyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa