TBMM'de yeni dönem gündeminde neler olacak?

TBMM'de 2 aylık aranın ardından milletvekilleri mesaiye başlıyor. Yeni dönemde önemli konular yine mecliste tartışılacak.

O
Onur Çetinkaya Haber Müdürü
YAYINLAMA
01 Ekim 2024 09:17
GÜNCELLEME
01 Ekim 2024 10:09
TBMM'de yeni dönem gündeminde neler olacak?
O
Onur Çetinkaya Haber Müdürü

Temmuz ayında tatile giren Türkiye Büyük Millet Meclisi, 2 aylık aranın ardından kapılarını açacak.

Milletvekillerinin bu sene de yoğun bir tempoya girmesi beklenirken konular ve önergeler yine bu sene de tartışılacak.

1 Ekim itibarıyla başlayacak yeni yasama yılı öncesi TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'tan önemli açıklamalar geldi. Kurtulmuş, konuşmasında  yeni anayasa vurgusu yaptı, anayasanın ilk 4 madde tartışmalarına değindi.

TBMM Başkanı, anayasanın Türkiye'nin gerçeklerine ve milletin ihtiyaçlarına uygun olarak yenilenmesi gerektiğini vurguladı. Ayrıca, mevcut anayasanın ilk dört maddesinin tartışılmasının gereksiz olduğunu, bu konuda TBMM'de temsil edilen partilerin hemen hemen tamamının mutabık olduğunu belirtti.

Bugün ise önce TBMM Atatürk Anıtı'nda tören yapılacak. Ardından TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'un başkanlığında Genel Kurul toplanacak. TBMM’nin 28. Dönem üçüncü yasama yılı saat 15.00'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşmasıyla başlayacak.  Oturumun ardından tören alanında resepsiyon düzenlenecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın uzun süredir dile getirdiği yeni anayasa ve Meclis içtüzük değişikliği tartışmalarının Meclis ve siyaset gündeminin önemli konu başlıkları olması bekleniyor.

Can Atalay hakkında, hak ihlali ve milletvekilliğinin iadesi yolunu açan kararının Meclis tarafından uygulanması talebini gündemde yerini alacak. 

Vekiller ve ziyaretçileri yeni meclis karşılayacak. 2 aylık arada binanın bir çok yerinde tadilat gerçekleşti. Ziyaretçiler için yeni kapı, milletvekilleri için rahatsızlık durumunda acil butonu bu sene öncesinde hazırlanan dikkat çeken iki gelişme oldu. 

Diğer yandan TBMM'nin yeni yasama yılına geçmesinin ardından mecliste grupları olan partiler de haftalık toplantılarını gerçekleştirecek. 

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa