Vedat Işıkhan'dan emekli maaşı farkı açıklaması!

2024 yılı ile 2025 yılında emekli olacak işçilere bağlanacak emekli aylıklarının arasındaki fark kamuoyunda tartışılırken Vedat Işıkhan'dan açıklama geldi.

Ecem Çetin Muhabir
YAYINLAMA
01 Ekim 2024 09:23
GÜNCELLEME
01 Ekim 2024 10:02
Vedat Işıkhan'dan emekli maaşı farkı açıklaması!
Ecem Çetin Muhabir

Son günlerde 2024 yılında emekli olacaklar işçiler ile 2025 yılında emekli olacak işçilere bağlanacak emekli aylıkları arasındaki fark, gündemi meşgul ediyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilen kabine toplantısının ardından açıklamalarda bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, bu konuya değindi. 

"Hazine ve Maliye Bakanlığımız ile çalışıyoruz"

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Vedat Işıkhan, bu konuda bir netlik olmadığını ekiplerin çalışma halinde olduğunu söyledi. 

Hazine ve Maliye Bakanlığı ile çalıştıklarını ifade eden Bakan Işıkhan, cumhurbaşkanı yardımcısı ile bir araya gelip görüşeceklerini ifade etti. 

Işıkhan, şunları söyledi; 

 

Çalışma saatleri kısalacak mı?

Çalışma saatlerinde kısılma olacak mı sorusuna Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, böyle bir çalışmanın olmadığını söyledi. 

Maaş farkı 

5510 sayılı Kanun’da yer alan güncelleme katsayısı hesaplama yöntemi nedeniyle, 2024 ve 2025 yıllarında işçi ve Bağ-Kur emeklileri arasında maaş farkları ortaya çıkacak. 2024 yılının ikinci yarısında emeklilik başvurusunda bulunanların, 2025 yılının ilk yarısında emekli olacak kişilerden yaklaşık yüzde 30 oranında daha fazla maaş alacağı öngörülüyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa