ABD'den Orta Doğu'ya askeri takviye

ABD Savunma Bakanlığı, tansiyonun düşmediği Orta Doğu'da takviye asker desteğine devam edeceğini açıkladı.

O
Onur Çetinkaya Haber Müdürü
YAYINLAMA
01 Ekim 2024 09:43
GÜNCELLEME
01 Ekim 2024 10:01
ABD'den Orta Doğu'ya askeri takviye
O
Onur Çetinkaya Haber Müdürü

Orta Doğu'daki gerginlikler hızla tırmanırken, ABD Savunma Bakanlığı'nın bölgeye ek asker ve askeri teçhizat göndereceğini açıkladı.

Pentagon, bu hamlenin saldırganlığın önüne geçmek ve savaşın daha da geniş  alana yayılmasını önlemek amacıyla yapıldığını belirtirken özellikle İsrail'in Gazze'de gerçekleştirdiği saldırılardan sonra Lübnan'a yönelmesi, ABD'nin Orta Doğu'daki varlığını artırma kararını hızlandırmış görünüyor.

ABD'nin Orta Doğu'ya ek F-15E Strike Eagle, F-16, A-10 ve F-22 savaş uçakları göndereceği, USS Abraham Lincoln uçak gemisinin bölgede kalmaya devam edeceği ve binlerce askerin daha bölgeye sevk edileceği duyuruldu. Bu adımlar, ABD'nin bölgede hem askeri hem de diplomatik olarak daha güçlü bir duruş sergilemeye çalıştığını gösteriyor.

İsrail'in Lübnan'a yönelik operasyonları hakkında belirsizlik devam ederken, ABD Savunma Bakanlığı yetkilileri, İsrail ile iletişimlerinin sürdüğünü, ancak bu operasyonların detayları hakkında doğrudan bir bilgi paylaşılmadığını ifade etti.

Özellikle Lübnan'daki Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ın öldürülmesi ve İsrail'in bu operasyon hakkında ABD'ye bilgi vermemesi, ABD'nin İsrail ile arasındaki stratejik iş birliğini yeniden gözden geçirmesine neden olabilir.

Bu gelişmeler, bölgedeki mevcut insani krizi daha da derinleştiriyor. İsrail'in Lübnan'daki saldırıları sonucu yüz binlerce insan yerinden olmuş durumda ve sivillerin büyük bir kısmı Suriye'ye ve ülkenin kuzey kesimlerine kaçmak zorunda kalıyor. Orta Doğu'daki bu yeni gerginlik, bölgedeki güvenlik ve istikrarı tehdit etmeye devam ediyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa