ABD Savunma Bakanı: İsrail'in kendini savunma hakkına destek veriyoruz

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, İsrail'in saldırılarını "kendini savunma hakkı" olarak nitelendirdi ve bu saldırılara destek verdiğini söyledi.

DHA
Kaynak DHA
YAYINLAMA
01 Ekim 2024 10:00
GÜNCELLEME
01 Ekim 2024 10:22
ABD Savunma Bakanı: İsrail'in kendini savunma hakkına destek veriyoruz
DHA
Kaynak DHA

İsrail'in gece saatlerinde Hizbullah'ın kalesi olarak anılan Dahiye bölgesini bombalaması Orta Doğu'daki gergin havayı iyice artırdı.

ABD (Amerika Birleşik Devletleri) Savunma Bakanı Lloyd Austin, İsrail'in Lübnan'ın güneyine yönelik hava saldırılarının ardından kara harekatı da başlatması ve Lübnan sınırında yer alan çok sayıda bölgeyi askeri bölge ilan etmesi üzerine İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Saldırıları "kendini savunma hakkı" olarak değerlendirdi

Pentagon'dan yapılan açıklamaya göre; Austin, görüşme sırasında İsrail’in son dönemdeki saldırılarını "kendini savunma hakkı" olarak nitelendirdi ve dolaylı olarak söz konusu saldırılara olan desteğini bir kez daha vurguladı. Austin, ABD olarak "İsrail'in İran, Hizbullah, Hamas, Husiler ve diğer İran destekli gruplara karşı kendini koruma hakkını tamamen desteklediklerini" belirtti.

Görüşmede, özellikle Lübnan Hizbullahı’nın İsrail'in kuzey bölgelerine yönelik 7 Ekim’deki saldırılara benzer eylemler gerçekleştirmemesi için sınıra yakın bölgelerdeki saldırı altyapısının kaldırılması gerektiği konusunda mutabık kalındı. Bakan Austin, sivillerin her iki ülkede de güvenli bir şekilde evlerine dönebilmeleri için diplomatik bir çözümün gerekliliğini vurguladı.

İran'ın doğrudan İsrail'e saldırma ihtimali de görüşüldü

Ayrıca, Austin ve Gallant, güvenliği ve istikrarı sağlamanın askeri müdahaleden ziyade diplomatik yollardan geçmesinin önemine değindi. Bakan Austin, ABD’nin İran ve İran destekli terör örgütlerinden gelen tehditlere karşı kendi personelini ve müttefiklerini koruma konusunda kararlı olduğunu açıkça ifade etti. İran’ın doğrudan İsrail’e yönelik bir saldırı düzenlemesi durumunda bu eylemin ciddi sonuçlar doğuracağı da görüşmede ele alındı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa