Son aşamaya gelindi! Chery, Türkiye'de yatırım yapacak

Çinli otomobil devi Chery'nin Türkiye'de yapacağı yatırımla ilgili görüşmelerde son aşamaya gelindiği öğrenildi.

BF
Banu Fırıncılar Muhabir
YAYINLAMA
01 Ekim 2024 10:43
GÜNCELLEME
01 Ekim 2024 11:35
Son aşamaya gelindi! Chery, Türkiye'de yatırım yapacak
BF
Banu Fırıncılar Muhabir

Çinli otomobil üreticisi Chery'nin Türkiye'de yapmayı planladığı yatırımla ilgili önemli bir gelişme yaşandı. Bir Türk yetkiliden alınan bilgilere göre, Chery'nin Türkiye'de yapacağı yatırım ile ilgili görüşmelerde sona yaklaşıldığı ifade edildi.

Reuters'a konuşan ancak isminin açıklanmasını istemeyen yetkili, Chery'nin Türkiye'de araç üretimi için fabrika kurma planlarının masada olduğunu ancak bu yatırımın hangi ölçeklerde olacağı veya hangi modellerin üretileceği konusunda henüz net bir bilgi paylaşılmadığını belirtti.

Türkiye, önemli otomotiv merkezlerinden biri oldu

2 milyon ticari ve binek araç üretim kapasitesine sahip olan Türkiye, günümüzde Avrupa’nın kayda değer otomotiv üretim merkezlerinden biri haline geldi. Özellikle son yıllarda yurt dışında üretim tesisi kurmayı hedefleyen Çinli otomobil devleriyle görüşmeler yapılıyor.

BYD'den 1 milyar dolarlık yatırım yolda

Temmuz ayında Çinli otomotiv devi BYD, Türkiye'de 1 milyar dolar değerinde yatırım yapacağını ve senelik 150 bin araç kapasitesine sahip bir fabrika kuracağını duyurmuştu. Chery International Başkanı Zhang Guibing’in geçtiğimiz hafta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fatih Kacır ile gerçekleştirdiği görüşmeler de bu sürecin önemli bir parçası olarak değerlendirilmişti.

Bu arada Çin hükümetinin elektrikli otomobil üreticilerine yönelik "teknolojilerinin ülke içinde kalması" için yaptığı çağrıya rağmen Türkiye'ye yapılacak yatırımların sorunsuz bir şekilde devam ettiği aktarılmıştı. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı da Çinli otomotiv devleri Chery ve BYD'nin Türkiye'de fabrika yatırımlarına yönelik yapılan görüşmelerde herhangi bir aksaklık yaşanmadığını teyit etmişti.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa