Bahçeli'den CHP'ye ayağınızı denk alın çıkışı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yeni yasama yılında partisinin ilk grup toplantısında Türkiye ve dünya gündemine dair önemli başlıkları değerlendirdi.

O
Onur Çetinkaya Haber Müdürü
YAYINLAMA
01 Ekim 2024 11:00
GÜNCELLEME
01 Ekim 2024 11:55
Bahçeli'den CHP'ye ayağınızı denk alın çıkışı
O
Onur Çetinkaya Haber Müdürü

Türkiye Büyük Millet Meclis'nde 28. Dönem 3. Yasama Yılı bugün itibarıyla başladı. 

Bahçeli'den birlik ve beraberlik mesajı

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yeni yasama yılının ilk grup toplantısını gerçekleştirdi. Partisinin grup meclisinde konuşan MHP Lideri, Türkiye ve dünya gündemine dair önemli başlıkları değerlendirdi.

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, grup toplantısında, birlik ve beraberlik mesajı vererek Türkiye'nin iç ve dış tehditlere karşı güçlü durması gerektiğini vurguladı. 

Başka Türkiye ve milletin olmadığını söyleyen Bahçeli, Türkiye'nin birliğinin korunmasının önemine dikkat çekti ve toplumu ayrıştırıcı eylemlere karşı uyarılarda bulundu.

İsrail kontrolden çıktı

Bahçeli'nin konuşmasında İsrail'in Lübnan'a yönelik saldırılarına dair sert eleştiriler öne çıktı. İsrail'i "kontrolden çıkmış bir haydut devlet" olarak niteleyen Bahçeli, Ortadoğu'da insanlığın ciddi bir krizle karşı karşıya olduğunu belirtti. 

MHP Lİderi Bahçeli, bölgede yaşanan çatışmaları ve insani krizi vurgulayarak, uluslararası düzeyde küresel sömürgecilik ve emperyalizmin insan haklarını hiçe sayan politikalarının Ortadoğu'da vahşeti körüklediğini ifade etti.

"Cumhur İttifakı'nı sürdüreceğiz"

Toplantıda ayrıca Türkiye'nin milli ve manevi değerlerine bağlı kalması gerektiğini dile getiren Bahçeli, toplumun birlik ve beraberlik içinde hareket etmesi gerektiğini savundu. "Türk milleti büyük ve güçlü bir ailedir" diyerek, toplumsal dayanışmanın ve birlikteliğin önemine dikkat çekti.

Cumhur İttifakı'na da sahip çıkılacağını belirten Bahçeli, ittifakın Türkiye'nin geleceği için önemli bir siyasi dayanışma modeli olduğunu vurguladı ve bu birlikteliğin sürdürüleceğinin altını çizdi.

BM ve İslam ülkelerine tepki 

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ne yönelik tepki gösteren Bahçeli, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun New York'ta konuşturulmasını da eleştirdi. Diğer yandan Birleşmiş Milletlerin Orta Doğu'da yetersiz kaldığını da ifade etti. 

Bahçeli, BM ile birlikte İslam ülkelerinin bu süreçte sessiz kalmasını da eleştirerek, bu ülkelerin daha aktif bir rol üstlenmesi gerektiğini vurguladı.

"CHP ve Halk TV ayağınızı denk alın"

Sinan Ateş davası üzerinden konuşan Bahçeli, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel'e tepki gösterdi. Ne ülkü ocaklarını ne de MHP'yi çiğnetmem diyen MHP Lideri,  "CHP ve Halk TV ayağınızı denk alın" dedi. 


Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa