Etimesgut'ta bir ilk: Emekliler tiyatroda buluşuyor!

Etimesgut Belediye, Türkiye'de bir ilke imza attı. Belediye, emekliler için bir tiyatro hayata geçirdi. 350 emekli başvuruda bulundu.

Ecem Çetin Muhabir
YAYINLAMA
01 Ekim 2024 11:01
GÜNCELLEME
01 Ekim 2024 12:05
Etimesgut'ta bir ilk: Emekliler tiyatroda buluşuyor!
Ecem Çetin Muhabir

Etimesgut Belediyesi, Türkiye'de bir ilke imza attı. Belediye, Emekliler Tiyatrosunu hayata geçirdi. 

Projeye katılmak isteyen 350 emekli, tiyatroya başvura bulundu. Emeklilerin başvuruları kabul edildi. 

Etimesgut Belediyesi sınırları içinde yaşayan bu emekliler, 23 Eylül Pazartesi günü itibariyle seçmeler için bir araya geldiler. İlk buluşmalar, Etimesgut Belediyesine bağlı Korkut Ata Kongre ve Kültür Merkezi, Türk Tarih Müzesi ve Parkı, Yunus Emre Kültür Merkezi konferans salonlarında düzenlendi.

Emekliler, sahne amiri Cihan Uysal ve tiyatro sanatçısı Çetin Azer Aras'ın rehberliğinde, 3 farklı konferans salonunda 5 ayrı gün boyunca sahneye çıkarak kendilerini tanıttılar. İstenilen yönergeler doğrultusunda performanslarını sergileyen katılımcılar, deneme çalışmalarına başladılar.

Emekliler, ekim ayında provalara başlayacak. Oyunculuk, diksiyon ve ses eğitimleri sonrasında  9 oyunun provalarına geçilecek. Ekip, 27 Mart Dünya Tiyatro Haftası'nda bir oyun sergileyecek. 

Açıklama yapan Çetin Azer Aras, bir haftalık sürecin sonunda emeklilerin her biriyle tanıştıklarını ve mevcuttaki potansiyellerini, yeteneklerini, neler yapabileceklerini, kimin hangi alanda daha iyi olduğunu, hangi emeklinin nasıl çalışmalara ihtiyacı olduğunu belirlediklerini ifade etti. 

"Tiyatro, ciddi bir iştir. İncelikleri çok önemlidir"

Oldukça yoğun geçen bir haftayı geride bıraktıklarını söyleyen Çetin Azer Aras, şunları söyledi;

 


Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa