Yerinden edilen Lübnanlılar Türkiye'ye geliyor! Uçuşlar doldu

İsrail'in saldırıları sonucu yerinden edilen Lübnanlılar Türkiye'ye geliyor. Middle East Airlines'ın Beyrut-İstanbul uçuşları pazartesi günü tamamen doldu.

BF
Banu Fırıncılar Muhabir
YAYINLAMA
01 Ekim 2024 11:09
GÜNCELLEME
01 Ekim 2024 12:22
Yerinden edilen Lübnanlılar Türkiye'ye geliyor! Uçuşlar doldu
BF
Banu Fırıncılar Muhabir

İsrail'in Lübnan'a düzenlediği hava saldırılarından kaçarak pazartesi günü İstanbul’a gelen yüzlerce Lübnan vatandaşından bazıları, yaşadıkları zorluklara rağmen kısa süre içinde evlerine dönebilmeyi umduklarını dile getirdi.

Lübnan hükümeti, İsrail'in yaklaşık iki haftadır devam eden saldırılarında Beyrut ve ülkenin çeşitli bölgelerinde birçok hedefin vurulduğunu ve bu süreçte Hizbullah komutanlarının yanı sıra yaklaşık bin kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Binlerce insanın da bu saldırılar sonucunda evlerini terk etmek zorunda kaldığı bildirildi.

Beyrut-İstanbul uçuşları tamamen doldu

Middle East Airlines’ın Beyrut’tan İstanbul’a olan tüm uçuşlarının pazartesi günü itibarıyla tamamen dolduğu ise şirketin web sitesinde duyuruldu. Bununla birlikte THY (Türk Hava Yolları) ve Pegasus Havayolları, önümüzdeki günlerde Beyrut’a gerçekleştirilecek olan uçuşların iptal edildiğini bildirdi.

"Gece boyunca uçakların seslerini duyuyoruz"

Pazartesi günü Middle East Airlines ile İstanbul’a gelen 33 yaşındaki Beyrutlu Aref Arhad, Lübnan'daki durumu “çok kötü” olarak tanımlarken savaşın dramatik bir şekilde tırmandığını ve Beyrut’ta sürekli bombardımanlar yaşandığını söyledi.

Arhad, “Gece boyunca gökyüzünde uçakların seslerini duyuyoruz.” diyerek, durumun düzelmesi halinde birkaç gün içinde Beyrut’a geri dönmeyi umduğunu belirtti.

"Tedbir amaçlı İstanbul'a geldim"

Lübnanlı gazeteci Lina Diab ise yaşadığı bölgenin şu an için nispeten güvenli olduğunu ancak tedbir amaçlı oradan ayrılmayı tercih ettiğini ifade etti.

Diab, “Stres altında yaşamak istemiyoruz. Bu yüzden İstanbul’a gelip bir süre burada kalmaya ve neler yaşanacağını takip etmeye karar verdim.” diyerek, yakın zamanda Lübnan'a geri dönebilmeyi umduğunu söyledi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa