Helene felaketinde bilanço ağırlaşıyor! Can kaybı 133'ü geçti

ABD'nin Florida kıyılarını vuran Helene Kasırgası nedeniyle 133'ten fazla kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
01 Ekim 2024 11:35
GÜNCELLEME
01 Ekim 2024 11:51
Helene felaketinde bilanço ağırlaşıyor! Can kaybı 133'ü geçti
AA
Kaynak AA

ABD'nin (Amerika Birleşik Devletleri) Florida eyaletine geçtiğimiz hafta Kategori 4 seviyesinde ulaşan Helene Kasırgası, bölgedeki yıkıcı etkilerini sürdürüyor.

Kasırganın neden olduğu felaketler sonucunda güneydoğudaki birçok eyalette yaşamını yitirenlerin sayısının 133'ü aştığı bildirildi. Kasırganın Florida kıyılarını saatte 225 kilometreye yakın hızla vurduğu ifade edildi. Kasırganın özellikle South Carolina, North Carolina, Florida, Georgia ve Virginia eyaletlerinde büyük hasar meydana getirdiği aktarıldı.

Yetkililer, kasırganın etkisiyle şiddetli rüzgarların ve yoğun yağışların geniş bir alanda ölümlere neden olduğunu belirtirken, bu eyaletlerde yaşayan binlerce insan zor durumda kaldı. İç Güvenlik Bakanlığına bağlı FEMA (Federal Acil Durum Yönetim Ajansı), 1000'den fazla kişinin güvenli bölgelere tahliye edilerek sığınaklara yerleştirildiğini açıkladı.

Afet durumu ilan edildi

ABD Başkanı Joe Biden'ın, Helene Kasırgası'nın etkisini gösterdiği bölgeleri ziyaret edeceği tahmin ediliyor. Biden tarafından North Carolina ve Florida eyaletlerinde "afet durumu" ilan edildi. Böylece felaketten etkilenenlere federal yardım sağlanması için gerekli hamlelerde bulunuldu.

ABD Ulusal Kasırga Merkezine göre; Helene Kasırgası, Florida’nın kuzeybatı kıyılarını büyük bir hızla vurduktan sonra Georgia, South Carolina, North Carolina ve Tennessee eyaletlerini de etkisi altına aldı.

Kasırga nedeniyle birçok ev ve iş yerinde elektrik kesintileri meydana geldi. Florida’da 1,2 milyon, Georgia’da 1 milyon, South Carolina’da 1,3 milyon ve North Carolina’da ise 600 binin üzerinde elektrik kesintisi olduğu bildirildi.

Kasırganın bölgede oluşturduğu yıkımın tam olarak ne zaman sona ereceği belirsizliğini korurken, yetkililer hasar tespit ve kurtarma çalışmalarını sürdürüyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa