İsrail basınında flaş iddia: Hizbullah lideri Nasrallah boğularak öldü

İsrail basını; Hizbullah lideri Nasrallah'ın, bombalamalar neticesinde sığınağa giren zehirli gazlar nedeniyle boğularak öldüğünü iddia etti.

BF
Banu Fırıncılar Muhabir
YAYINLAMA
01 Ekim 2024 11:58
GÜNCELLEME
01 Ekim 2024 12:38
İsrail basınında flaş iddia: Hizbullah lideri Nasrallah boğularak öldü
BF
Banu Fırıncılar Muhabir

İsrail basını; Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ın, İsrail tarafından Lübnan'daki sığınağına gerçekleştirilen hava saldırısının ardından burada hayatını kaybettiğini duyurmuştu. 

64 yaşındaki Nasrallah'ın cesedine ulaşıldığında fiziksel bir yara izi bulunmaması, onun sığınağa sızan zehirli dumanlar nedeniyle boğularak öldüğü iddialarını güçlendirdi.

İsrail Kanal 12'nin haberine göre; patlamalar sonucunda sığınağa zehirli dumanların dolması, Nasrallah'ın nefes almasını imkânsız hale getirdi ve acı içinde boğulmasına yol açtı.

Yetersiz havalandırma ve zehirli gaz kaynaklı boğulma ihtimali

Reuters'ın haberine göre, Nasrallah’ın cesedi pazar günü bulunmuş ve cesette patlamanın etkisiyle meydana gelen bir travma izine rastlanmadığı belirtilmişti.

Bununla birlikte İsrail basınındaki yeni bilgilere göre; Nasrallah’ın ölüm nedeni, yetersiz havalandırma ve sığınağa dolan zehirli gazlardan kaynaklanan boğulma olabilir.

IDF (İsrail Savunma Kuvvetleri), Nasrallah’ın kesin ölüm nedenine dair bir açıklama yapmazken X platformundaki paylaşımında "Nasrallah’ın Hizbullah’ın Güney Cephesi Komutanı Ali Karki ve diğer üst düzey komutanlarla birlikte ortadan kaldırıldığını" duyurdu.

Nasrallah, 10 yılı aşkın süredir Hizbullah'ın liderliğini yapıyordu. Örgüt, İran’ın desteğiyle Lübnan’da güçlü bir siyasi aktör olarak biliniyordu.

Nasrallah, geçen yıl Hamas’ın 7 Ekim’de İsrail’e düzenlediği saldırıların ardından buraya yönelik roket saldırıları başlatmıştı. Bu olay, İsrail ile Hamas arasında ciddi bir savaşın başlamasına neden olmuştu.

İran’ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney ise Hizbullah liderinin ölümü sonrası intikam çağrısında bulunmuş ve Müslümanları İsrail’e karşı Hizbullah’a destek vermeye davet etmişti. The New York Times'a göre İranlı liderler arasında bu saldırıya nasıl karşılık verileceği konusunda görüş ayrılıkları yaşanıyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa