İsrail Ordu Sözcüsü, Lübnanlıları uyardı: Araçla geçmeyin!

İsrail Ordu Sözcüsü Avichay Adraee, Lübnanlılara uyarı yaparak "Litani Nehri'nin kuzeyinden güneyine araç ile geçmemeleri" gerektiğini belirtti.

BF
Banu Fırıncılar Muhabir
YAYINLAMA
01 Ekim 2024 12:23
GÜNCELLEME
01 Ekim 2024 12:42
İsrail Ordu Sözcüsü, Lübnanlıları uyardı: Araçla geçmeyin!
BF
Banu Fırıncılar Muhabir

"Vadedilmiş Topraklar" hayali ile hareket ederek Gazze, Lübnan ve Suriye'de saldırılarına devam eden İsrail, Orta Doğu'yu adeta kan gölüne çeviriyor. İsrail, Lübnan'ın güneyinde bulunan Hizbullah hedeflerine yönelik kara harekatını sürdürüyor. 

İsrail Ordu Sözcüsü Avichay Adraee, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı yazılı açıklamada, Lübnan'ın güneyinde yaşayan sivillere yönelik acil bir uyarıda bulundu. 

Açıklamasında, bölgedeki çatışmaların şiddetlendiğini ve Hizbullah militanlarının sivillerin arasına karıştığını öne süren İsrail Ordu Sözcüsü Adraee, can güvenliklerini korumaları için Lübnanlılara "Litani Nehri'nin kuzeyinden güneye doğru araçlarla seyahat etmemeleri" çağrısında bulundu.

Adraee, bu uyarının ikinci bir bildirime kadar geçerli olduğunu vurguladı. 

İsrail'in bombalamaları nedeniyle ulaşım durma noktasına geldi

Bu açıklamanın ardından Lübnan'da İsrail’in hava saldırılarıyla ilgili yeni gelişmeler de yaşandı. Lübnan resmi haber ajansı NNA'nın verdiği bilgilere göre, İsrail'in gece saatlerinde güneydeki Marcayun ve Hasbaya bölgeleri arasındaki yolu bombaladığı, bu nedenle bölgedeki ulaşımın durma noktasına geldiği bildirildi.

Yeni bir göç dalgası yaşanıyor

Ayrıca, İsrail’in yaptığı uyarı ve devam eden bombardımanlar sonucunda, Lübnan'ın güneyinden kuzeye doğru yeni bir göç dalgasının başladığı aktarıldı. Özellikle sivillerin, güvenlik kaygıları nedeniyle daha güvenli bölgelere kaçmaya başladığı ve bu hareketin hızla devam ettiği belirtildi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa