CHP'li başkan İnan Güney, kendini halka kapattı!

CHP’li Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney, belediye tarihinde bir ilke imza atarak başkanlık katını asansöre kapattı.

MP
Mevlüt Peker Editör
YAYINLAMA
01 Ekim 2024 12:45
GÜNCELLEME
01 Ekim 2024 14:29
CHP'li başkan İnan Güney, kendini halka kapattı!
MP
Mevlüt Peker Editör

2024 seçimlerinde sokak sokak gezen, esnafları ziyaret eden ve “halk adamı” vurgusu yaparak oy talep eden İnan Güney, geçmiş tüm dönemlerde vatandaşların asansör ya da merdivenleri kullanarak erişebildiği başkanlık makamının bulunduğu kata tüm girişleri engelledi.

30 yıl aradan sonra 2024 seçimlerinde CHP’nin eline geçen Beyoğlu Belediyesi’nde daha önceki hiçbir dönemde görülmeyen bir uygulama hayata geçirildi. İnan Güney’in başkanlık makamının olduğu kata ulaşım hem merdivenden hem de asansörden engellendi. Asansör ile başkanlık katına çıkabilmenin ise tek yolu “özel kart” sahibi olmak. Özel kartı bulunan personelin asansör kullanarak başkanlık katına ulaşabildiği belediyede, diğer çalışanlar da dahil olmak üzere hiçbir vatandaş başkanlık makamının bulunduğu kata erişim sağlayamıyor.

Vatandaşların daha önceki dönemlerde zemin kattaki sekreteryaya müracaat ederek doğrudan çıkabildiği başkanlık katının kapatılması sosyal medyada da karşılık buldu. Belediye başkanlarıyla görüşmek isteyen Beyoğlu sakinleri ilk olarak genel müracaatta bulunuyor, ardından çıktığı başkanlık katında özel kalemle görüşerek belediye başkanının yanına girebiliyordu. Güvenlik gerekçesiyle asansörlerde özel kart sisteminin uygulanmasına gelen yorumlarda, daha önceki belediye başkanlarının güvenliğinin nasıl sağlandığı soruluyor.

Başkanlık makamının yer aldığı ve çok sayıda odanın olduğu kata erişimin sağlanamadığına dair çekilen videoda da İnan Güney’in kendisini halktan nasıl soyutladığının altı çiziliyor. Görüntüyü alan kişi, Beyoğlu Belediyesinin asansöründe olduğunu belirterek, başkanlık katının düğmesine basıldığında çalışmadığını, özel kart sahibi olmak gerektiğini, 30 yıldır belediyede böyle bir uygulama görmediklerini söylüyor.


Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa