Suriye ve Irak'ın kuzeyinde 6 terörist etkisiz!

TSK (Türk Silahlı Kuvvetleri), Irak'ın kuzeyinde ve Suriye'nin kuzeyinde 6 PKK/YPG’li teröristi etkisiz duruma getirdi.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
01 Ekim 2024 13:34
GÜNCELLEME
01 Ekim 2024 14:38
Suriye ve Irak'ın kuzeyinde 6 terörist etkisiz!
AA
Kaynak AA

MSB (Milli Savunma Bakanlığı), TSK (Türk Silahlı Kuvvetleri)’nın Irak'ın kuzeyindeki Gara bölgesinde bölücü terör örgütü PKK mensubu 4 terörist ile Suriye'nin kuzeyindeki Fırat Kalkanı bölgesinde PKK/YPG bölücü terör örgütü mensubu 2 teröristi etkisiz hale getirdiğini duyurdu. MSB (Milli Savunma Bakanlığı)’nin sosyal medya platformu X’teki kurumsal hesabı @tcsavunma üzerinden yapılan açıklamada, operasyonların devam edeceği vurgulanırken, bu tür terör unsurlarına karşı kararlılıkla mücadeleye devam edileceği ifade edildi. 

Alışılmadık, öngörülemez, sürekli ve süratli…

Milli Savunma Bakanlığı, terörü kaynağında yok etmek amacıyla alışılmadık, öngörülemez, sürekli ve süratli operasyonlara devam edileceğinin da altını çizdi. Türk Silahlı Kuvvetlerinin bölgedeki varlığı ve operasyonları, terörle mücadelede etkili bir şekilde sürüyor.

SİHA, F-16, ateş destek vasıtaları ve Mehmetçik

MSB (Milli Savunma Bakanlığı), sosyal medya platformu X'teki kurumsal hesabı @tcsavunma üzerinden Suriye ve Irak başta olmak üzere operasyonlara ve alınan neticelere ilişkin bilgilendirmede bulunuyor. Milli Savunma Bakanlığı, kahraman TSK'nın (Türk Silahlı Kuvvetleri) düzenlediği operasyona dair bilgileri aktarırken, operasyonun hangi askeri vasıta ya da teçhizatla gerçekleştirildiğini belirtmiyor. Milli Savunma Bakanlığı, yazılı ifade yerine, operasyonda kullanılan askeri aracın ya da silah ve mühimmatın temsili görüntülerini paylaşıyor.

Bölücü terör örgütü PKK mensubu 6 teröristin etkisiz hale getirildiğinin bildirildiği açıklamada “SİHA’ların” (silahlı insansız hava aracı) hedefleri vurmak için kalkışı, “F-16’ların” belirlenen hedefleri yerle bir etmeleri, "ateş destek vasıtaları"nın ateşlenmesi, kahraman “Mehmetçiğin” karadan operasyonu görüntülerinin kullanıldığı görülüyor.


Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa