Samsung işçileri greve gitti! 600 kişi gözaltında...

Hindistan'da 600 Samsung Electronics işçisi ve sendika üyesi greve gitti. Söz konusu işçi ve sendika üyeleri gözaltına alındı.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
01 Ekim 2024 14:01
GÜNCELLEME
01 Ekim 2024 14:30
Samsung işçileri greve gitti! 600 kişi gözaltında...
AA
Kaynak AA

Hindistan'da polis, daha iyi çalışma koşulları ve yüksek ücret talepleriyle greve giden 600 Samsung Electronics işçisini ve sendika üyesini gözaltına aldı. Hindustan Times'ın haberine göre; Güney Koreli teknoloji devi Samsung'un Tamil Nadu eyaletindeki ev aletleri fabrikasında başlayan grev, dördüncü haftasına girmiş durumda.

Polis yetkilileri, işçilerin fabrika yakınlarında grev çadırları kurarak sokak protestoları düzenlediğini ve bu eylemler nedeniyle gözaltına alındıklarını açıkladı. Yerel basında yer alan haberlerde; işçilerin, kamu düzenini bozmak ve halkı rahatsız etmek gerekçesiyle gözaltına alındıkları belirtildi.

Ne olmuştu?

Samsung çalışanları, 9 Eylül'de düşük ücretler ve zorlayıcı çalışma koşullarına karşı seslerini duyurmak için greve başlamıştı. Bu grev, şirketin Hindistan'daki yıllık gelirinin yaklaşık üçte birine katkı sağlayan fabrikanın üretim faaliyetlerinin durmasına neden olmuştu. Hindistan polisi, daha önce 16 Eylül'de de 104 işçiyi benzer sebeplerle gözaltına almıştı.

Samsung'un Hindistan'daki işçi protestoları, Başbakan Narendra Modi'nin "Hindistan'da üretim" planına ve ülkenin elektronik üretim kapasitesini altı yıl içinde üç katına çıkararak 500 milyar dolara ulaşma hedefini olumsuz etkiledi.

Çin dışındaki üretim merkezlerini çeşitlendirmeye çalışan yabancı firmalar, Hindistan'ı düşük maliyetli iş gücü nedeniyle tercih etmeye devam ederken, bu tür işçi hareketleri yabancı yatırımcılar için potansiyel bir endişe kaynağı haline geliyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa