Mehmetçiğin sınır ötesinde temizliği sürüyor

Milli Savunma Bakanlığı, Pençe-Kilit ve Barış Pınarı bölgesinde tespit edilen 13 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

O
Onur Çetinkaya Haber Müdürü
YAYINLAMA
01 Ekim 2024 14:04
GÜNCELLEME
01 Ekim 2024 14:55
Mehmetçiğin sınır ötesinde temizliği sürüyor
O
Onur Çetinkaya Haber Müdürü

Türk Silahlı Kuvvetleri, terörle mücadele kapsamında Irak'ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde ve Suriye'nin kuzeyindeki Barış Pınarı bölgesinde başarılı bir operasyon gerçekleştirdi.

Milli Savunma Bakanlığı'nın açıklamasına göre, operasyonlar sırasında 11 PKK'lı terörist Irak'ta, 2 PKK/YPG'li terörist ise Suriye'de etkisiz hale getirildi. 

Toplamda 13 teröristin etkisiz hale getirildiği operasyon, TSK'nın kararlılıkla terörle mücadelede sürdürdüğü stratejik hamlelerin bir parçası olarak öne çıkıyor.

Milli Savunma Bakanlığı, operasyonlara ilişkin yaptığı paylaşımda, terörün kaynağında yok edilmesi amacıyla "öngörülemez, alışılmadık, süratli ve sürekli operasyonlar" düzenlemeye devam edileceğini vurguladı. 

TSK'nın, teröristlere karşı sahada etkin bir şekilde faaliyet göstermeyi sürdüreceği ifade edildi. "Durmadan, yorulmadan mücadeleye devam" mesajıyla, operasyonların kesintisiz şekilde devam edeceği belirtildi.

Bu operasyonlar, Türkiye'nin sınır güvenliğini sağlama ve terör örgütlerinin etkinliğini yok etme hedefi doğrultusunda yürütülüyor. TSK, terör unsurlarını bulundukları bölgelerde etkisiz hale getirerek ülke güvenliği adına önemli adımlar atıyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa