Lübnan'da siviller zor durumda! Başbakan'dan yardım çağrısı geldi

Lübnan Başbakanı Necib Mikati, İsrail'in düzenlediği nedeniyle yerinden edilen siviller için uluslararası yardımların artırılması gerektiğini söyledi.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
01 Ekim 2024 14:34
GÜNCELLEME
01 Ekim 2024 14:56
Lübnan'da siviller zor durumda! Başbakan'dan yardım çağrısı geldi
AA
Kaynak AA

İsrail, Lübnan'ı havadan vurmaya devam ederken dün gece saatlerinde kara harekatı için de düğmeye bastı. Orta Doğu'da gerilimi artıran İsrail'in saldırıları nedeniyle yerinden edilmiş olan siviller ise oldukça zor günler geçiriyor. Lübnan'da büyük bir göç dalgası yaşanırken çok sayıda kişinin de İstanbul'a geldiği ifade ediliyor.

Yaşanan olayların ardından Lübnan Başbakanı Necib Mikati'den önemli bir açıklama geldi. Lübnan Başbakanı Mikati, İsrail’in saldırıları sonucu yerinden edilmiş olan sivillere yönelik uluslararası yardımların artırılması yönünde bir çağrı yaptı.

Lübnan resmi haber ajansı NNA'nın aktardığına göre; Mikati, İsrail'in Lübnan'a yönelik saldırılarının yol açtığı insani krizi ele almak amacıyla BM (Birleşmiş Milletler) ve çeşitli ülkelerin büyükelçileriyle bir araya geldi.

"Yaklaşık bir milyon insan yerinden edildi"

Toplantıya BM'nin Lübnan’daki İnsani Yardım Koordinatörü İmran Rıza, BM İnsani İşler Koordinasyon Ofisi yetkilileri ve bazı ülkelerin diplomatik temsilcileri katıldı. Görüşmede Mikati, Lübnan’ın tarihinin en kritik dönemlerinden birini yaşadığını vurgulayarak, "İsrail'in sürdürdüğü bu yıkıcı savaş nedeniyle yaklaşık bir milyon insan yerinden edilmiş durumda." dedi.

"BM kurumları ile iş birliğine devam edeceğiz"

Lübnan hükümetinin BM kurumlarıyla geçmişte olduğu gibi iş birliğine devam etme kararlılığını dile getiren Mikati, yerinden edilen sivillere yönelik yardım çalışmalarının hızlandırılması gerektiğini belirtti. Ayrıca, BM (Birleşmiş Milletler) ve Arap ülkelerine bu konuda verdikleri destek için teşekkürlerini sunmayı ihmal etmedi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa