Yavaş'a "böbreğimi veririm" dedi, suyu göremeden vefat etti!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'a "su getirsin, böbreğimi veririm" diyen Sadık Şafak, suyun geldiğini göremeden vefat etti.

MP
Mevlüt Peker Editör
YAYINLAMA
01 Ekim 2024 14:45
GÜNCELLEME
01 Ekim 2024 14:55
Yavaş'a ''böbreğimi veririm'' dedi, suyu göremeden vefat etti!
MP
Mevlüt Peker Editör

Ankara Büyükşehir Belediyesi su sorununu çözemedi

AK Parti Ankara İl Başkanlığından yapılan açıklamada, Ankara'nın kırsal bölgelerinde yaşayan vatandaşların, CHP'li Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın "Susuz köy kalmayacak" vaadine rağmen su sıkıntısı yaşamaya devam ettiği belirtildi. Özellikle Nallıhan ilçesinde bulunan Aşağı Kavacık Mahallesi'nde, köylülerin yıllardır suya hasret olduğunu belirten AK Parti Ankara İl Başkanlığı, mahallede yaşayan ve "Suyu getirsin, böbreğimi vermeye razıyım" ifadelerini kullanan 70 yaşındaki vatandaş Sadık Şafak'ın suyun geldiğini göremeden hayatını kaybettiğini duyurdu.

6 yıldır çözülemeyen altyapı sorunları

Mansur Yavaş'ın, göreve geldiği günden bu yana Ankara genelinde toplu ulaşım, trafik ve altyapı sorunlarını çözme konusunda eleştirildiğinin belirtiltiği açıklamada, özellikle kırsal bölgelerdeki su sorununun, en büyük sorunlardan biri olarak öne çıktığı, Mansur Yavaş’ın "Susuz köy kalmayacak" vaadinin ise hâlâ hayata geçirilmeyi beklediği belirtildi. Açıklamada, "Mansur Yavaş’ın Cumhurbaşkanlığı adaylığına soyunmasına rağmen, bu temel hizmetlerin aksaması dikkat çekiyor." denildi.

Sadık Şafak: ‘Su yok, abdestsiz öleceğiz’

Aşağı Kavacık Mahallesi’nde yıllardır su sıkıntısı çeken Sadık Şafak, 2022 yılında yaptığı açıklamada, "Allah rızası için su istiyoruz. Böbreğimi vermeye razıyım. Ankara Büyükşehir Belediyesi yetkilileri nerede? Abdestsiz öleceğiz, bir lokma suya ihtiyacımız var" demişti. Ancak Şafak, bu sözlerinden kısa bir süre sonra suyun geldiğini göremeden vefat etti.

Köylüler suya erişim sağlayamıyor

Aşağı Kavacık Mahallesi muhtarı Hayati Karabulut, köylerindeki su sıkıntısını yıllardır çözemediklerini ifade ederek, Mansur Yavaş'ı eleştirdi. Karabulut, "48 hanemiz var ama su yok. ASKİ (Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi) görevlileri gelip inceleme yapıyorlar, fakat sonuç alınamıyor. Yolu yaptırmamız gerektiğini söylediler, 15 gün çalışıldı ama sonuç yine olumsuz. Nallıhan’a bile yetecek kadar su olduğu söylendi, fakat bahaneler bitmiyor. Aynı durum Aşağıbalca, Tekke ve Kulu köylerinde de yaşanıyor. Köylüler, taşıma suyla yaşamaya çalışıyor" dedi.

Fahiş fiyatlarla taşınan su çözüm olamıyor

Muhtar Karabulut, suyun taşınarak satıldığını ve fiyatların çok yüksek olduğunu belirtti. "Tankerle su getiriliyor, ancak 2.250 lira kamyon bedeli, su parası ve KDV köylüye ağır geliyor. 11 köyde su sıkıntısı var. Köylüler tarla vasfını değiştirmek için 15-20 bin lira harcıyor ama yine de su alamıyorlar" diye konuştu.

Sadık Şafak, suyu göremeden hayata veda etti

İl Başkanlığının açıklamasında, köydeki su sorununun yıllardır çözülememesi nedeniyle Sadık Şafak'ın büyük mağduriyet yaşadığı, suyun getirilmesi halinde adak keseceğini söylediği ancak, gırtlak kanseri olan Sadık Şafak'ın, suyun geldiğini göremeden vefat ettiği vurgulandı. Açıklamada, "Köy halkı, Şafak’ın ölümünden sonra su sorununun çözülmemesinden büyük üzüntü duyuyor." denildi.

Ankara’da altyapı ve ulaşım sorunları büyüyor

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: Mansur Yavaş’ın verdiği vaatlerden biri olan 58 kilometrelik metro hattı sözünden ise henüz hiçbir çalışma başlatılmış değil. Ulaşım sorunları artarken, toplu taşımadaki aksaklıklar ve fahiş fiyatlar da Ankaralıları zorluyor. Ayrıca, temizlenmeyen mazgallar nedeniyle meydana gelen sel baskınları yüzünden 7 kişi hayatını kaybetti. Köylerde ise kanalizasyon ve su altyapısının olmaması, vatandaşları insanlık dışı koşullarda yaşamaya mahkum ediyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa