Erdoğan'dan yeni dönemde İsrail ve anayasa vurgusu

TBMM Genel Kurulu'nda 28. Dönem 3. Yasama Yılı açılışında konuşan Erdoğan, İsrail üzerinden uyarıda bulundu. Savaş yanı başımızda dedi.

O
Onur Çetinkaya Haber Müdürü
YAYINLAMA
01 Ekim 2024 15:51
GÜNCELLEME
01 Ekim 2024 16:37
Erdoğan'dan yeni dönemde İsrail ve anayasa vurgusu
O
Onur Çetinkaya Haber Müdürü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu 28. Dönem 3. Yasama Yılı açılışında önemli açıklamalarda bulundu.

"82 Anayasası'nın miadı doldu"

Yeni anayasa çağrısı yapan ve 82 Anayasası'nın miadının artık dolduğunu belirten Erdoğan, AK Parti olarak çalışmaların titizlikle yürütüldüğünü 1982 Anayasanın artık geçmişte kaldığını ve miadını doldurduğunu söyledi.  Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerinde adalet vurgusu da yaptı. 

"Gazze imha kampına döndü"

İsrail'in bir yıldır önce Gazze şimdi de Lübnan'a saldırılarına değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail'in er ya da geç durdurulacağını vurguladı.  Filistin davasına sahip çıkılması gerektiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gazze'nin  büyük bir imha kampına döndüğünü ifade etti.


"İsrail gözünü Türkiye'ye dikecek"

 İsrail üzerinden uyarıda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, savaşın Türkiye'nin yanı başında olduğunu ve kayıtsız kalınamayacağını belirterek İsrail yönetiminin Filistin ve Lübnan'dan sonra gözünü dikeceği yerin Türkiye toprakları olacağını söyledi.

Erdoğan cümlesinde, "Vadedilmiş topraklar hezeyanıyla hareket eden İsrail yönetiminin, Filistin ve Lübnan’dan sonra gözünü dikeceği yer bizim vatan topraklarımız olacaktır." ifadeleriyle dikkat çekti.

Türkiye olarak devlet terörüne karşı duracaklarının altını çizen Cumhurbaşkanı, "Bedeli ne olursa olsun Türkiye İsrail'in karşısında durmaya devam edecektir." dedi.

"Enflasyon düşüşe geçti "

Ekonomiye ilişkin de konuşma yapan Erdoğan, enflasyonda kalıcı düşüşe geçildiğini gelecek aylarda da  enflasyondaki düşüşün devam edeceğini söyledi. Diğer partilere de seslenen Cumhurbaşkanı, "Türkiye'ye kaybettirerek siyaset yapılmaz millete faydalı olunmaz. " şeklinde hitap etti. 

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa