Hizbullah açıkladı: İsrail ile karadan hiçbir çatışma yaşamadık!

Hizbullah, İsrail ordusu ile kendileri arasında şu ana kadar karadan herhangi bir çatışma gerçekleşmediğini dile getirdi.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
01 Ekim 2024 16:00
GÜNCELLEME
01 Ekim 2024 17:04
Hizbullah açıkladı: İsrail ile karadan hiçbir çatışma yaşamadık!
AA
Kaynak AA

Lübnan'ı hava saldırıları ile yoğun bombardımana tutan ve bir süredir ülkenin sınırına binlerce tank konuşlandıran İsrail'in, dün gece saatlerinde Lübnan'a kara harekatı başlattığı bildirilmişti. Fakat Hizbullah cephesinden bu konuda bir yalanlama geldi.

Hizbullah, İsrail tarafından Lübnan topraklarında çeşitli noktalara karadan işgal saldırıları düzenlendiğine dair yapılan açıklamaları yalanlayarak kafaları karıştırdı. 

Konuya ilişkin açıklama ise Hizbullah Medya Sorumlusu Muhammed Afifi'den geldi. Hizbullah Medya Sorumlusu Afifi, İsrail ordu güçlerinin Lübnan'a girdiğine dair bütün iddiaların asılsız olduğunu öne sürdü.

"Karadan herhangi bir çatışma olmadı"

Afifi, Hizbullah ile İsrail ordu güçleri arasında şu ana kadar karadan herhangi bir çatışma gerçekleşmediğini belirtti.

Lübnan topraklarına giren ya da söz konusu topraklara girme çabası gösteren düşman güçleri ile direkt mücadele etmeye ve onları ciddi anlamda kayba uğratmaya hazır oldukları söyleyen Afifi, hem İsrail'in istihbarat teşkilatı olarak bilinen Mossad'ın karargahının hem de 8200 numaralı üssün bombalanmasını yalnızca bir başlangıç olarak nitelendirdi.

İsrail ordu sözcüsü Daniel Hagari ise kara harekatına ilişkin bir açıklama yapmıştı. Hagari, İsrail ordusu tarafından Lübnan'ın güneyinde Hizbullah'ın altyapısının hedef alındığı sınırlı ve yoğun kara saldırıları için düğmeye basıldığını duyurmuştu.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa