Ankara Büyükşehirden öğrencilere 'barınma' desteği!

ABB, Ankara'ya okumak için gelen öğrencilere barınma konusunda destek sağlıyor. Belediye konukevlerinin kapılarını öğrencilere açıyor.

Ecem Çetin Muhabir
YAYINLAMA
01 Ekim 2024 16:42
GÜNCELLEME
01 Ekim 2024 18:00
Ankara Büyükşehirden öğrencilere 'barınma' desteği!
Ecem Çetin Muhabir

Öğrencilere birçok konuda destek sunan Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) kente okumaya gelen öğrencileri de unutmuyor ve çok sayıda konuda destek oluyor. 

Belediye, son olarak 2024-2025 Eğitim Öğretim yılında Ankara'da üniversite öğrenimi görecek ancak yurt bulamadığından dolayı barınma sorunu yaşayan öğrenciler için harekete geçti.

Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü (KYGM) yurtlarına yerleşemeyen öğrenciler için Ankara Büyükşehir Belediyesi, konukevlerinin kapılarını açtı. 

Konukevlerinin kapıları öğrencilere açıldı

Öğrenciler, Kurtuluş Kız Konukevi, Metkay Kız Konukevi, Eserkent Konukevinde (Araplar) kalma imkanı bulacak. 200 kişi alan Metkay Kız Konukevi, 93 öğrenci alan Metkay Kız Konukevi 200, Kurtuluş Kız Konukevi ve 2000 kişi kapasiteli olan Eserkent Konukevi (Araplar) ile toplamda 2 bin 293 kişilik barınma imkânı sağlanacak.

Konukevlerine, KYGM yurtlarına başvuran ancak herhangi bir yurda yerleşemeyen üniversite öğrencileri başvurabilecek. Şehit ve gazi çocukları ile sosyal destek kriterlerine uyan ailelerin çocukları bu konukevlerinden ücretsiz olarak yararlanacak. Diğer öğrenciler ise belirlenen ücret tarifesi üzerinden konaklayabilecek. Metkay ve Kurtuluş Kız Konukevleri için aylık ücret 1.620 TL, Eserkent Konukevi için ise 1.080 TL olarak belirlendi.

Konukevlerinde kalmak isteyen öğrenciler, başvurularını 1-8 Ekim tarihleri arasında https://www.konukevi.ankara.bel.tr/ adresinden yapabilecek. Başvurular, gerekli kriterler doğrultusunda değerlendirildikten sonra uygun olan öğrenciler belirlenen konukevlerine yerleştirilecek.


Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa