Dışişleri: Lübnan'daki Türklerin tahliyesi için alternatif planlar var

Dışişleri Bakanlığı, Lübnan'daki Türk vatandaşlarının tahliyesi için alternatif planlar hazırlandığını duyurdu.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
01 Ekim 2024 17:38
GÜNCELLEME
01 Ekim 2024 18:06
Dışişleri: Lübnan'daki Türklerin tahliyesi için alternatif planlar var
AA
Kaynak AA

Dışişleri Bakanlığı tarafından Lübnan'daki Türklerin tahliyesine ilişkin önemli bir açıklama geldi. Bakanlık, İsrail tarafından düzenlenen saldırılara ve kara harekatına dair yaptığı açıklamada, Lübnan'da bulunan Türk vatandaşları için alınan önlemleri duyurdu.

Lübnan'daki güvenlik durumunun daha da kötüye gitmesi olasılığının bulunduğu belirtilen açıklamada, bu kapsamda Lübnan'daki Türk vatandaşlarıyla ilgili planlamaların ilgili kurumlar ile koordinasyon halinde gerçekleştirildiği ifade edildi. 

"Deniz ya da hava yolu ile tahliye için alternatif planlar hazırlandı"

Açıklamada, Türk vatandaşlarının deniz ya da hava yolu ile tahliye edilmesini sağlamak için alternatif planların hazırlandığı dile getirilirken, sürecin Dışişleri Bakanlığı Koordinasyon ve Destek Merkezi tarafından yürütüleceği bildirildi.

"Tahliye için kayıt yaptırmak isteyenlerin başvuruları toplanıyor"

Dışişleri Bakanlığı, Göç İdaresi Başkanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü yetkililerinden oluşan bir heyetin sahadaki faaliyetlerini devam ettirdiği kaydedilen açıklamada, muhtemel bir tahliyede yer almak üzere kayıt yaptırmak isteyen Türk vatandaşlarının başvurularının 24 saat boyunca görevini sürdüren Konsolosluk Çağrı Merkezi (+90 312 292 29 29) vasıtasıyla toplandığı aktarıldı.

"Duyuruları yakından takip edin" uyarısı geldi

Açıklamada, Lübnan'daki Türk vatandaşlarından olası bir tahliye kararı için Dışişleri Bakanlığı ve Beyrut Büyükelçiliği tarafından yapılacak duyuruları yakından takip etmeleri tavsiye edildi. Son olarak diğer ülke vatandaşlarının da Türkiye üzerinden tahliyesine dair esasların da tespit edildiği belirtilen açıklamada, şu ana dek destek istemiş olan yaklaşık 20 ülke ile birlikte gerekli hazırlıkların devam ettirildiği bildirildi. 

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa