İsrail, Beyrut'un güneyini vurdu

İsrail ordusu, Lübnan'ın başkenti Beyrut'un güneyindeki Dahiye bölgesinde bir binaya saldırı düzenledi.

EK
Esra Koçak Editör
YAYINLAMA
01 Ekim 2024 18:13
GÜNCELLEME
01 Ekim 2024 18:45
İsrail, Beyrut'un güneyini vurdu
EK
Esra Koçak Editör

İsrail ordusu, Beyrut'un güneyindeki Dahiye bölgesinde yer alan Cenah'ta yeni bir hava saldırısı düzenledi. Hizbullah'ın güçlü bir kalesi olarak bilinen bölgede, bir bina hedef alındı.

Saldırı, Zahrani Hastanesi'ne yakın konumda bulunan çok katlı bir binada gerçekleşti. Hedef alınan binada iki dairenin vurulduğu açıklandı. Saldırı sonrası binadan yoğun dumanlar yükselirken, olay yerine çok sayıda ambulans sevk edildi.

Öte yandan İsrail ordusu, Lübnan'ın Sayda kenti batısındaki Ain Ed Delb bölgesini hedef aldı. Saldırı sonucu bölgede bulunan bina ve yapılarda büyük hasar meydana geldi. 

İsrail'den resmi açıklama

İsrail Ordu Sözcüsü Avichay Adraee, X platformu üzerinden yaptığı yazılı açıklamada, Beyrut'taki bir hedefe yönelik saldırı gerçekleştirdiklerini doğruladı. Adraee, hedefin ne olduğu konusunda ayrıntı vermezken, saldırının detaylarına dair bilgi paylaşmadı.

İsrail'in Lübnan'a yönelik saldırılarında can kaybı artıyor

İsrail ordusu, 8 Ekim 2023'ten bu yana Hizbullah ile kontrollü çatışmalarını sürdürüyor. Bu süreçte, 17-18 Eylül tarihlerinde Hizbullah’ın kullandığı telsiz ve çağrı cihazları hedef alındı. Ardından 23 Eylül'de Lübnan’ın güney kentleri ile Bekaa ve Baalbek bölgelerine yüzlerce hava saldırısı düzenlendi.

Lübnan yetkililerinin açıklamalarına göre, bu saldırılarda özellikle 17 Eylül'den itibaren artan şiddet sonucu 1273 kişi hayatını kaybetti. Ölenlerin 104'ü çocuk, 194'ü ise kadın olarak kaydedildi.

Hasan Nasrallah'ın ölümü ve yoğun göç dalgası

Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, 27 Eylül'de İsrail’in Beyrut’a düzenlediği hava saldırılarında öldü. İsrail'in devam eden bombardımanları, ülkede büyük bir göç dalgasına yol açtı. Yüz binlerce kişi, güneyden başkent Beyrut ve kuzeye doğru kaçmak zorunda kalırken, on binlerce Lübnanlının Suriye'ye göç ettiği bildirildi.

Hizbullah'tan misilleme

Hizbullah, İsrail’e roket ve füzelerle karşılık vermeye devam ediyor. Ancak bu saldırılar genellikle İsrail ordusuna ait üsleri hedef alıyor ve büyük bir hasar rapor edilmedi.




Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa