“Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı ayakta karşılama” kararı CHP'yi böldü

CHP’nin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı TBMM Genel Kurulu’nda ayakta karşılama kararı CHP grubunda bölünmeye yol açtı.

CS
Canan Salman Muhabir
YAYINLAMA
01 Ekim 2024 18:27
GÜNCELLEME
01 Ekim 2024 18:53
“Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı ayakta karşılama” kararı CHP'yi böldü
CS
Canan Salman Muhabir

CHP, TBMM’nin açılışında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı, Genel Kurul’a girişinde ayakta karşıladı.

Ancak, CHP’li 127 milletvekilinin yarısından fazlası Genel Kurul’a girmedi. CHP Genel Başkanı  Özgür Özel Cumhurbaşkanını gelişinde 60’a yakın milletvekiliyle ayakta karşılarken içerideki CHP’lilerden 6 milletvekili ayağa kalkmadı ve karara uymadı.

Engin Altay, Uğur Bayraktutan, Okan Konuralp, Arife Sibel Yanıkoğlu, Sibel Suiçmez ve Harun Özgür Yıldız, Genel Kurul salonunda oturmaya devam ettiği gibi bazıları basın locasına dönerek karara uymadıklarını ortaya koydu.

Öte yandan TBMM Genel Kurulu dışında bekleyen milletvekilleri arasında, “değişimci” grupta ve Özel’e yakınlığıyla bilinen 10’a yakın ismin de bulunması dikkati çekti.

CHP Genel Başkanı özgür Özel ise partisinde tepkiyle karşılanan ve bölünmeye yol açan bu tavrı “makama saygı” gerekçesiyle izah etti.

Makama saygı yapmayacaklarını daha önce açıkladıklarını hatırlatan Özel, bunda şaşırılacak bir şey olmadığını dile getirdi.

Özel, ancak konuşma bir parti genel başkanı konuşması çerçevesinde olduğu için giderken ayağa kalkmadıklarını ifade etti.

Karara uymak istemeyenin dışarıda kalabileceklerini söylediklerini belirten Özel, CHP’nin demokratik bir parti olduğunun altını çizdi.

Özgür Özel, MHP lideri Devlet Bahçeli’nin  DEM parti eş genel başkanıyla el sıkıştığına dikkati çekerek “Normalleşme herkese lazım” dedi.

“Normalleşme adımlarının ne partime zararı var ne ülkeme zararı var. İkisine de faydası var.” diyen Özel, tavrının arkasında durdu.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa