Bayraktar TB-3 ve ANKA-3 ilk halk uçuşunu TEKNOFEST’te yapacak

TEKNOFEST Yönetim Kurulu ve T3 Mütevelli Heyeti Başkanı Bayraktar, insansız hava araçları Bayraktar TB3 ve ANKA-3’ün halka açık ilk uçuşlarını TEKNOFEST Adana’da yapacağını açıkladı.

DHA
Kaynak DHA
YAYINLAMA
01 Ekim 2024 18:34
GÜNCELLEME
01 Ekim 2024 18:51
Bayraktar TB-3 ve ANKA-3 ilk halk uçuşunu TEKNOFEST’te yapacak
DHA
Kaynak DHA

Türkiye’nin en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali olan TEKNOFEST, bu yıl Adana’da düzenlenecek. TEKNOFEST Yönetim Kurulu ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3) Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar, etkinlik öncesinde önemli açıklamalarda bulundu. Bayraktar, insansız hava araçları Bayraktar TB3 ve ANKA-3’ün halk önündeki ilk uçuşlarını TEKNOFEST Adana'da gerçekleştireceğini duyurdu.

Bayraktar, Şakirpaşa Havalimanı'nda incelemelerde bulundu

Adana Şakirpaşa Havalimanı’nda incelemelerde bulunan Selçuk Bayraktar, etkinlik alanını gezerek hazırlıklar hakkında bilgi aldı. Stantları dolaşan Bayraktar, vatandaşlarla sohbet edip selfie çektirdi. Festivalin coşkusunun tüm Türkiye'ye yayıldığını belirten Bayraktar, halkın etkinliğe büyük ilgi göstereceğini vurguladı.

"Yoğun katılım bekliyoruz"

Bayraktar, TEKNOFEST Adana-Akdeniz 2024 hakkında yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: "TEKNOFEST, bu yıl çok daha büyük bir heyecanla başlıyor. Yeni hava gösterilerimiz olacak ve 11 farklı kategoride yarışmalar düzenleyeceğiz. Adana'da Şampiyonlar Ligi yarışmaları da yapılacak. 6 Ekim'e kadar sürecek olan festival, yarın saat 09.00’da kapılarını açacak. Tüm Türkiye'yi ve dost coğrafyaları Adana'ya davet ediyoruz. Katılımın çok yoğun olacağını öngörüyoruz. Şu ana kadar festival öncesinde en yüksek kayıt sayısına ulaştık. Bu nedenle ziyaretçilere hafta içi günleri tercih etmelerini ve toplu taşıma kullanmalarını tavsiye ediyoruz."

ANKA-3 ve Bayraktar TB3 ilk kez halk önünde uçacak

Festivalde en büyük sürprizlerden biri ise ANKA-3 ve Bayraktar TB3 insansız hava araçlarının halk önündeki ilk uçuşları olacak. Bayraktar, "Milli hava araçlarımız ilk kez halkın karşısında uçuş yapacak. Ayrıca sürpriz hava gösterileri ve etkinlik stantlarında birçok yenilik ziyaretçileri bekliyor" dedi.

TEKNOFEST Adana, 6 Ekim'e kadar sürecek ve geniş katılımla büyük bir teknoloji şöleni sunacak.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa