Bahçeli'den DEM Parti ile tokalaşma açıklaması

MHP Genel Başkanı Bahçeli, TBMM'nin yeni yasama yılı açılında sık sık topa tuttuğu DEM Parti milletvekilleri ile tokalaşmasına "barış işareti" dedi.

EK
Esra Koçak Editör
YAYINLAMA
01 Ekim 2024 20:38
GÜNCELLEME
01 Ekim 2024 22:34
Bahçeli'den DEM Parti ile tokalaşma açıklaması
EK
Esra Koçak Editör

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) yeni yasama yılı açılışında, daha önce sık sık eleştirdiği Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) milletvekilleriyle tokalaştı. Bahçeli, Meclis Genel Kurulu'nda DEM Partili vekillerle kısa süre sohbet ederken, bu tokalaşma dikkat çekti.

Bahçeli tokalaşmaya gelen eleştirilere yanıt verdi

Bahçeli, geçmişte birçok kez hedef aldığı ve Hazine yardımlarının kesilmesi gerektiğini savunduğu DEM Partililerle tokalaşması üzerine gelen eleştirilere yanıt verdi. MHP lideri, yaptığı açıklamada, "Dünyada barış isterken, kendi ülkemizde de barışı sağlamamız gerekir. Tokalaşma bir işarettir" ifadelerini kullandı. Bu sözlerle, tokalaşmanın barışa yönelik bir adım olduğunu vurgulayan Bahçeli, TBMM’deki bu buluşmanın nedenini açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Meclis açılış töreninde yaptığı konuşmada İsrail’le ilgili sözlerinin hatırlatılması üzerine Bahçeli, “Sayın Cumhurbaşkanımız bugün muhtemel gelişmeler üzerinde kararlı bir şekilde duruyor. Türk milletini de bu manada uyarıyor, dikkatli duyarlı olmalarını tavsiye ediyor” diye konuştu.

TBMM'de partisinin grup toplantısında Özgür Özel’e yönelik eleştirilerinin ardından Özel’in el sıkışmaya gelmesini nasıl değerlendirdiği sorulan Bahçeli, “El sıkmak değerlendirmenin işaretidir” dedi.

İki lider arasındaki  ilginç diyalog

Öte yandan yeni yasama yılı resepsiyonunda CHP Lideri Özgür Özel ile selamlaşan Bahçeli, Özel'e ""Birbirimizi kırmıyoruz inşallah, üzülme bazen siyaseten söylememiz gerekenler oluyor" dedi.

MHP lideri Bahçeli, Özel'e, "Birbirimizi kırmıyoruz inşallah. Üzülme! Bazen siyaseten söylememiz gerekenler oluyor. Siyasetin gereği" dedi.

Özel de Bahçeli'nin bu sözlerine, "Herkes doğru bildiğini söylüyor. Önemli olan saygıda ve sevgide eksiklik göstermemek" diye yanıt verdi.

DEM Parti'ye yönelik önceki eleştiriler

Bahçeli’nin bu tutumu, yakın geçmişteki açıklamalarıyla çelişkili görünebilir. Kısa bir süre önce Bahçeli, "Siyasi Bölücülerin Hazine’den Aldıkları Maaş ve Yardımlar" başlıklı yazılı bir açıklama yaparak, DEM Parti milletvekillerine verilen maaşlar ile partinin Hazine yardımlarının kesilmesini talep etmişti. Bahçeli, bu yardımların şehit ailelerine aktarılmasını önererek, DEM Parti'yi sert bir şekilde eleştirmişti.

Yeni yasama yılında dikkat çeken görüntüler

TBMM’deki yeni yasama yılı açılışında sadece Bahçeli'nin DEM Partililerle tokalaşması değil, aynı zamanda CHP'li milletvekillerinin de Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı beş yıl aradan sonra ayakta karşılaması dikkat çekti. Bu görüntüler, Meclis açılışındaki atmosferi ve farklı partiler arasındaki ilişkileri yeniden gündeme getirdi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa