Husiler, İsrail'i uzun menzilli füzelerle vurduğunu açıkladı

Yemen'deki İran destekli Husiler, uzun menzilli yeni ve yerli üretim İHA'ları ilk kez İsrail'in güneyindeki Eylat saldırısında kullandıklarını duyurdu.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
01 Ekim 2024 21:08
GÜNCELLEME
01 Ekim 2024 21:55
Husiler, İsrail'i uzun menzilli füzelerle vurduğunu açıkladı
AA
Kaynak AA

Yemen'deki Husiler, İsrail'e yönelik uzun menzilli füze saldırısı gerçekleştirdiklerini duyurdu. Husilere bağlı "26sep.net" internet sitesinde yer alan habere göre, yerli üretim bir insansız hava aracı (İHA) olan "Samad-4", İsrail'in askeri hedeflerini vurmak için kullanıldı.

Haberde, Husiler tarafından geliştirilen "Samad-4" adlı İHA'nın, 2 bin kilometreden fazla menzile sahip olduğu ve özellikle İsrail'in hava savunma sistemlerine yakalanmama kabiliyeti yüksek bir yapıda olduğu belirtildi. Samad-4, mühimmat ve füzeler taşıyabilme kapasitesine sahip olup, keşif ve saldırı görevlerini aynı anda yürütebiliyor. İHA, 3 metre uzunluğunda ve 5 metre kanat genişliğine sahip. Ayrıca her biri 25 kilogram ağırlığında iki bomba taşıyabiliyor ve hassas hedefleme yapabiliyor.

İsrail'e ilk saldırı Eylat şehrine yapıldı

Haberde, Samad-4’ün ilk kez İsrail’in Eylat şehrindeki askeri hedeflere saldırı amacıyla kullanıldığı aktarıldı. Husilerin Askeri Sözcüsü Yahya Seri, yaptığı açıklamada, İsrail’in Yafa bölgesindeki askeri noktaların "Yafa" isimli bir İHA ile vurulduğunu, Eylat’taki Umm er-Raşraş bölgesinde ise Samad-4 tipi İHA’ların kullanıldığını belirtti.

Bu saldırılar, Husilerin İsrail'e yönelik uzun menzilli füze ve İHA kabiliyetlerini gösterdiği ilk ciddi adımlar olarak dikkat çekti.



Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa