İsrail'de metro istasyonuna silahlı saldırı: Ölü ve yaralılar var

İsrail’in başkenti Tel Aviv yakınlarındaki Yafa kentinde düzenlenen silahlı saldırıda 8 kişi hayatını kaybederken, 7 kişinin yaralandığı açıklandı.

EK
Esra Koçak Editör
YAYINLAMA
01 Ekim 2024 21:22
GÜNCELLEME
01 Ekim 2024 23:17
İsrail'de metro istasyonuna silahlı saldırı: Ölü ve yaralılar var
EK
Esra Koçak Editör

Ortadoğu’da gerginlik tırmanırken, İsrail'in başkenti Tel Aviv'de metro istasyonuna yönelik silahlı saldırı gerçekleştirildi. Saldırının ardından bölgedeki güvenlik önlemleri artırıldı ve olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Saldırıda 8 kişi hayatını kaybetti

İsrail kaynaklarından edinilen bilgilere göre, saldırı sırasında hem metro içerisinde hem de metro durağında bulunan İsrailliler hedef alındı. İlk belirlemelere göre, saldırıda 8 İsrailli hayatını kaybetti. Ayrıca en az 17 kişinin yaralandığı ve yaralıların hastanelerde tedavi altına alındığı bildirildi. Yaralıların bazılarının durumunun ağır olduğu kaydedildi.

Ortadoğu’da gerilim artıyor

Saldırı, İsrail’in Lübnan’a kara harekatı başlatacağını duyurmasının ardından geldi. İsrail'in bu açıklaması, bölgedeki tansiyonu yükseltti. Son dönemlerde Ortadoğu’da yaşanan olaylar ve İsrail’in attığı adımlar, bölgede yeni çatışmaların habercisi olarak değerlendiriliyor.

İsrail'in metro istasyonuna düzenlenen bu saldırının ardından güvenlik güçleri, bölgeyi kordon altına aldı ve saldırganların yakalanması için geniş çaplı bir operasyon başlattı. Saldırının sorumluluğunu henüz üstlenen bir grup olmadı.




Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa