Ali Babacan’dan 'meclis grubu' açıklaması

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, “Türkiye’yi bu iki kutuplu siyasete hapsetmeyen bir çıkış kapısını önemli görüyoruz” dedi.

DHA
Kaynak DHA
YAYINLAMA
01 Ekim 2024 22:07
GÜNCELLEME
01 Ekim 2024 22:32
Ali Babacan’dan 'meclis grubu' açıklaması
DHA
Kaynak DHA

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, partisinin Gelecek Partisi ile birleşme görüşmelerine dair önemli açıklamalarda bulundu. TBMM'nin yeni yasama yılı açılışı kapsamında düzenlenen resepsiyona katılan Babacan, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Birleşme süreciyle ilgili sorulan bir soruya, "Şu anda rafta duruyor ama her an raftan inebilir. Gelecek Partisi'ndeki arkadaşlarımız, çok sevdiğimiz, yıllarca birlikte emek harcadığımız arkadaşlar. Birlikte olma arzusu var. Bugün olmazsa yarın olur, bakarız" dedi.

"Temaslarımız devam ediyor"

Babacan, Gelecek Partisi ile birleşme konusunun dışında, Meclis'te Demokrat Parti ile ortak grup kurma sürecine ilişkin de değerlendirmelerde bulundu. Demokrat Partili bazı üyelerin bu konuyu gündeme getirdiğini belirten Babacan, "Ancak şu anda parti genel merkezlerinde bu konuda henüz resmi bir değerlendirme yapılmadı" dedi. Babacan, bütün partilerle temas halinde olduklarını ve milletvekillerinin bu iletişim sürecini sürdürdüğünü belirtti.

"Türkiye için geniş bir birliktelik önemli"

Babacan, Türkiye'nin iki kutuplu bir siyaset anlayışına hapsedilmemesi gerektiğini vurgulayarak, "Türkiye’yi iki kutup arasında sıkıştırmayacak, geniş bir birliktelik ve beraberlik oluşturacak bir çıkış yolu önemli. Bu amaç doğrultusunda birçok siyasi parti ile temas halindeyiz" ifadelerini kullandı. Babacan, bu süreçte Yeniden Refah Partisi'ni de ziyaret ettiklerini belirterek, geniş bir birlikteliğin Türkiye'ye nefes aldıracak bir yol olacağını düşündüklerini söyledi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa