AK Parti'de deprem etkisi: 4 başkan görevden alındı

AK Parti’de Erdoğan’ın işaret ettiği değişim süreci Muğla’ ile devam etti. Burada 4 ilçe başkanı görevinden alındı.

EK
Esra Koçak Editör
YAYINLAMA
01 Ekim 2024 22:40
GÜNCELLEME
01 Ekim 2024 22:49
AK Parti'de  deprem etkisi: 4 başkan görevden alındı
EK
Esra Koçak Editör

Muğla’da Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) yönetiminde son haftalarda önemli gelişmeler yaşandı. Genel merkez tarafından alınan kararla, geçtiğimiz haftalarda yapılması planlanan delege seçimlerinin iptal edilmesinin ardından, 4 ilçe başkanı ve yönetimleri görevden alındı.

Bodrum, Datça, Marmaris ve Dalaman ilçe başkanları istifaya davet edildi

AKP Genel Merkezi'nin aldığı karar doğrultusunda, Muğla'nın Bodrum, Datça, Marmaris ve Dalaman ilçelerinde ilçe başkanlarının istifaları istendi. Bu dört ilçede görevden alınan başkanlar ile birlikte yönetim kadroları da görevden çekildi. Edinilen bilgilere göre, bu ilçelerde yılsonuna kadar yapılması planlanan ilçe kongrelerine, önümüzdeki günlerde atanacak yeni başkanlar ve yönetimlerle gidilecek.

Milas İlçesi'nde de değişim yaşandı

Görevden almalar, Muğla’daki değişim sürecinin devamı niteliğinde. İki hafta önce Milas İlçe Başkanı Emin Çelik'in de görevden alınması dikkat çekmişti. Çelik’in yerine AKP Muğla İl Kadın Kolları Başkanı Duygu Pınar Marçal Doğru atanmıştı. Bu atama, Muğla AKP teşkilatında yaşanan yenilenme sürecinin bir parçası olarak değerlendiriliyor.

Muğla’da AKP ilçe teşkilatlarındaki bu gelişmelerin, partinin yerel yönetim ve kongre sürecine hazırlık amacı taşıdığı ifade ediliyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa